Cizre'ye kaymakam piyangosu

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 01 Kasım 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savaş Ay'ın yazısı

Onun için herkes, "Bize piyangodan çıkan büyük ikramiye gibi" diyor. Öylesine sevdirip saydırmış kendisini çünkü. Geceleri yoksul mahallelere gidiyor, herhangi bir evin kapısını çalıp evdekilerle saatlerce sohbet ediyormuş. Hastalara, borçlulara ve sorunları olan pek çok yurttaşa mümkün olduğunca yardım ediyormuş o genç adam.

ÇOCUK GÖNÜLLERİ ALMAK

Onu yani Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan'ı ben de çok sevimli bir etkinlikte görüp tanıdım. Cadde ortasında duran makam otomobilinin bagajını açan koruma polisleri; oradan plastik topları, oyuncakları, battaniye, terlik gibi bazı eşyaları çevreyi saran çocuklara dağıtıyordu.

KOŞARAK GELİYORLAR

Ortalık şenlik yeri gibiydi. Çocuklar sevinç içinde bağırıp çağırıyor, onların gürültüsünü duyan diğer çocuklar da koşarak ya da bisikletlerine atlamış bize doğru koşup yaklaşıyordu. İşte bu hediye dağıtımı bitince tanıştık Kaymakam Bey'le. Yakındaki bir karakolun bahçesine girip Emniyet yetkilileriyle birlikte oturup sohbetler kurduk. Anlattıklarını can kulağıyla dinledim ve sizin de bilmenizi isterim.

DERTLEŞME EĞİTİM ÜZERİNE

Genç ve idealist bir Cumhuriyet kaymakamının biraz da inat hikayelerine, özellikle de eğitimi kaliteli kılma mücadelesine ilişkin sordum, yanıtlar aldım.

- Eğitim sorunu büyük değil mi?

- Öyleydi ama mümkün olduğunca çözmeye, kalite çıtasını günbegün yükseltmeye çabalıyoruz. Okur yazar oranında yabana atılmayacak kadar gelişme var.

- Nasıl tespit ettiniz ki?

- Cizre merkezinde ve köylerimizde daha 3-4 sene öncesine kadar okullu çocuk sayımız 20 binlerdeydi. Oysa bu yıl 32 binin üzerinde okula devam eden öğrencimiz var. Yurttaşların eğitime yönelmesinden mutluyuz.

KALABALIK SINIFLAR

- Başka neler yapılabilir?

- Eğitim ve öğretimdeki kaliteyi üst sıralara taşımak için fiziki çalışmaların yanında okul öncesi eğitimi daha da artıracağız. Cizre'de derslik sorunu, öğretmen sorunu, mevcut binaların fiziki sorunu gibi birçok sorun var ama özellikle genç ve duyarlı öğretmenler sayesinde eğitimde gün geçtikçe yükseliş devam ediyor.

- Sınıflar kalabalık ama...

- 2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılı'nda sınıf mevcutlarını 75'ten 60'a indirdik. 33 bine yakın öğrenci okula gidiyor. İlimizde ve köylerde 44 adet ilköğretim okulu, 6 anaokulu ve 8 adet de lisemiz mevcut.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber