MEB, öğlen yemeği tartışmasına inceleme başlattı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Kasım 2007 10:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tepkili işletme ve veli şikayeti üzerine Milli Eğitim Bakanlığı inceleme başlattı. Şirketlerin çalışan anne ve babaları kışkırttığını ve astronomik ücretlerle sömürdüğünü savunan Özer, öğle yemeğine son vermekte kararlı

B yıl önce alınan encümen kararına göre İstanbul'daki okullarda öğle yemeği servisi kaldırıldı. Okul ve şirket yöneticileri, aileler tepki gösterdi ancak İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, uygulamanın zaten fiilen kalktığını belirterek kararı savundu. Şikayet üzerine İstanbul'daki yemek tartışması Ankara'ya taşındı. Uygulamaya ilişkin son kararı, inceleme başlatan müfettişlerin raporuna göre Milli Eğitim Bakanlığı verecek.

?VELİLERİN SÖMÜRÜLMESİNİ ÖNLEDİK'

İSTANBUL'DAKİ tam gün eğitim veren okullarda öğle yemeği ihalelerin iptalinin gerekçelerini açkılayan Ata Özer, ailelerin kışkırtıldığını savundu. Özer, ?617 okuldan sadece 46'sında yemek veriliyordu. Kentteki öğrencilerinin yüzde 98'i yemek yemiyor. Onların niye sesi çıkmıyor? Velileri okulların hem kantin hem de yemek ihalesi işini yapan bir kaç firma kasten ayaklandırıyor. Müdürlükte dahi 5 kap yemek 1.5 YTL. Okullarda 6.5 YTL gibi astonomik fiyatlara yemek satıyorlar. Çalışan anne ve babalar sömürülüyordu. Buna izin vermeyeceğim. Yemek konusu kapanmıştır' dedi.

OKULLAR VE ŞİRKETLER TEPKİLİ

TEPKİLER üzerine Milli Eğitim Bakanlığı müfetttişleri İstanbul'da okul yöneticileri, veliler ve yemek şirketleri görüşünün de alınacağı inceleme başlattı. Karara tepki gösteren yemek şirketlerinden Özdilek-Nova Yemek Şirketi'nin sahibi Mahmut Murat Özbilek, ?Bakırköy'deki bir okulun hem yemeğini yapıyordum, hem de kantincisiyim. Her gün 4 kap yemeği 4.6 YTL'ye veriyorum. Çocuklar kantinden bir hamgurgerle bir içeceğe 2.5 YTL ödüyor. Kantinler kaldırılsa neyse ama yemeklerin kaldırmasını anlamadım? derken, Mert Gıda'dan İhami Sarıtaş, ?Veliler bize gelip diyor ki, ?Çocuğa 10 YTL verdim. 7'sini harcamış ama akşam eve aç geldi' dedi. Adını açıklamayan bir okul müdürüyse, ?Müdürler ve kantinciler sanki bir çıkar çetesi gibi gösteriliyor. Valiliğin belirlediği ücret 110 YTL, biz de 95 YTL. Fiyat yüksekse ücreti kendileri belirlesinler' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber