Ziyaretine geldikleri öğretmen oğullarının cenazesini götürdüler

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Kasım 2007 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ'nin Kale İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında ilkokul öğretmeni Murat Demirok yaşamını yitirirken, yanındaki öğretmen arkadaşı Kamil Koltak ağır yaralandı. Kırıkkale'den öğretmen oğullarını ziyaret için Denizli'ye gelen anne ve baba ise oğullarının kazada öldüğünü öğrenince yıkıldı. Baba Hüseyin ve anne Meryem Çalan, oğullarının cenazesini görev yaptığı okulda düzenlenen törenin ardından alarak memleketleri Kırıkkale'ye döndü. Anne ve babasını karşılamak için Denizli'ye öğretmen arkadaşıyla gelirken can veren Murat Demirok'un kullandığı otomobilin kamyonla çarpışma anı da akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Kale İlköğretim Okulu'nda 6 yıldan bu yana sınıf öğretmeni olarak görev yapan Murat Demirok (32), dün akşam Kırıkkale'den sabah saatlerinde Denizli'ye gelecek anne ve babasını karşılamak için 20 K 2820 plakalı otomobiliyle Kale Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Kamil Koltak'ı (39) da yanına alarak yola çıktı. Bir yıl önce soyadını mahkeme kararıyla değiştiren Murat Demirok, Kale İlçesi çıkışında Soyuerler Akaryakıt İstasyonu'nun önünde yolun sağında durdu. Demirok, evde unuttuğu bir şeyi almak için sinyal verip karayolu üzerinde U dönüşü yapmak istedi. Bu sırada, arkadan gelen Ruhi Demirer'in kullandığı 15 HE 571 plakalı kamyon hızla otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil hurdaya dönerken, sürücü Murat Demirok olay yerinde yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan Cumhuriyet İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Kamil Koltak ise, Denizli'ye getirilerek Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. İki çocuk babası öğretmen Kamil Koltak'ın durumunun ağır olduğu, hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Kamyon sürücüsü Ruhi Demirer, gözaltına alındı.

ACI HABERİ ALINCA YIKILDILAR

Kırıkkale'den Denizli'ye otobüsle gelen anne Meryem Çalan ve baba Hüseyin Çalan, oğullarının ölüm haberini kendilerini karşılayan Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerinden alınca gözyaşlarına boğuldu. Dört yaşındaki torunları Hüseyin Tuna'ya bir süre bakmak ve çocuklarını görmek için Denizli'ye gelen çift ölüm haberiyle sarsıldı.

OKULUNDA TÖREN DÜZENLENDİ

Son olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda öğrencileriyle birlikte kutlamalara ve geçiş törenine katılırken görüntülenen öğretmen Murat Demirok için görev yaptığı okulda tören düzenlendi. Törende Murat Demirok'un 1-A sınıfı öğrencileri, öğretmen arkadaşları ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri gözyaşlarını tutamazken, öğretmen eşi Yasemin Demirok güçlüklü ayakta durabildi. Acılı eş, sakinleştirici iğnelerle törene katılabildi. Murat Demirok'un cenazesi törenin ardından gözyaşları içinde ailesi tarafından Kırıkkale'ye götürüldü. Atatürkçü Düşünce Derneği Kale Şube Başkanlığı görevini de yürüten Murat Demirok'un, eşi de çalıştığı için bir süre önce anne ve babasını arayarak, gelip bir süre torunları Hüseyin Tuna'ya bakmalarını istediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber