Kar kapıya dayandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2007 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'un 5 Kasım Pazartesi gününden itibaren Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceğini bildirdi.

Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, yağışlı hava pazartesi ve salı günü İstanbul genelinde etkili olacak. Sıcaklıklar 8 ile 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak yağışların, İstanbul'da önümüzdeki hafta boyunca etkili olması bekleniyor.

Tahminlere göre, İstanbul'da bugün hava parçalı bulutlu ve 17 derece, yarın parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu, 5 Kasım Pazartesi günü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışl olacak. Pazartesi akşam saatlerinden itibaren poyraz ve orta kuvvetli poyraz fırtınası bekleniyor. Salı günü akşam saatlerinden itibaren fırtına etkisini kaybedecek. Karadeniz'in iç kesimlerinde hava sıcaklığı 10 derecenin altına inecek. Aynı gün Samsun'dan başlayarak Ordu, Artvin ve Erzurum'a kadar şiddetli yağış bekleniyor. Cumartesi günü Kastamonu, Rize-Artvin ve Gümüşhane'nin yüksek kesimlerine yılın ilk karının düşmesi bekleniyor.


Hava sıcaklıkları hafta başından itibaren tüm Türkiye'de 8 ila 10 derece düşecek. Yetkililer, salı günü Karadeniz'in batı kesimleri ve iç bölgelerde kar ve karla karışık yağmur beklendiğini söyledi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre bugün Marmara'nın doğusu ve Karadeniz, yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi'nin iç kesimlerinde yağmur var. Pazartesi günüyse sıcaklıklarda büyük bir düşüş bekleniyor. Tahminlere göre, yurt genelinde sıcaklık değerleri 8 ile 10 derece arasında düşecek. Pazartesi ve salı günü tüm yurt yağışlı olacak. Salı günü, Batı Karadeniz ve iç kesimlerdeyse yer yer kar ve karla karışık yağmur bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber