Memur atamalarında likayat dikkat edilmesi istendi

Haber Giriş : 26 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Personel rejimi konusunda Başbakanlığa görüş bildiren akademisyen ve sivil toplum örgütleri, yeni düzenlemede memurların atanma ve yükselmelerinde ``performansın esas alınacağı ve liyakata dikkat edilmesi`` gerektiği uyarısında bulundu.

Personel rejimini yeniden yapılandırmak üzere taslak hazırlayan ve çalışmaları yoğunlaştıran hükümete akademisyenler ve değişik kesimleri temsil eden sivil toplum örgütlerinden öneri ve uyarılar geldi. Başbakanlığa iletilen görüşlerde; ``performans, liyakat ve eşit işe eşit ücret`` ilkeleri öne çıktı.

Yeni personel rejiminde, memurların atanma ve yükselmelerinde ``performanslarının esas alınacağı ve liyakata dikkat edileceği`` şeklinde bir düzenlemenin yer alması gerektiği belirtildi. Eşit işe eşit ücret ödenmesi ve kurumlar arası farklı ücret ödenmesine de son verilmesi istenirken, kurumlar arasında unvan birliğinin sağlanması gerektiği vurgulandı.

Personel rejiminin nasıl olması gerektiği konusunda akademisyen ve sivil toplum örgütlerinden gelen, bazı öneri ve görüşler şöyle:

``-Kamu çalışanlarının işlerinin değerlendirilmesi, performansları ve verimliliğin ölçülmesinde objektif ve bilimsel kriterler kullanılmaldır.

-Kamu personel rejimi insan kaynakları ve rejimi şeklinde ayrıştırılmalıdır.,

-Objektif kadro esasına dayalı, kamu çalışanlarının atama, yükselme, disiplin ve özlük haklarını içinde barındıran bir personel yasası çıkarılmalıdır.

-Kadro ve görev tanımları çok açık olarak yapılmalı, bu esasa göre personel alınmalıdır.

-Kamu çalışanlarının iş güvencesi sürdürülmelidir.

-Kamu çalışanlarının görevlerini yapmalarında siyasi etkiye olanak tanınmamalıdır.

-Memurların siyaset yasağı yeniden düzenlenmeli ve bu yasağın kaldırılması yönünde düzenleme yapılmalıdır,

-Memur işçi ayırımını ortadan kaldıracak yasal düzenleme yapılmalıdır.

-Sitemdeki huzursuzlukları giderecek ve iş barışını sağlayacak bir düzenleme getirilmelidir.``

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber