Sağlık Bakanlığı'nın 100 üzerinden 99 verdiği Devlet hastanesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye Devlet Hastanesi'ne, Sağlık Bakanlığı'nca yapılan alt yapı değerlendirmesinde 100 üzerinden 99 puan verildiği bildirildi. Hizmete açıldığı 2002 yılından bu yana kendisini yenileyen ve bölge hastanesi olma yolunda ilerleyen İSO belgeli hastanede yapılan anketlerde, hasta memnuniyeti de üst düzeyde çıktı.

Başhekim Mustafa Zeren, yaptığı açıklamada, İSO belgeli Osmaniye Devlet Hastanesi'ne, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerde, alt yapı bakımından 100 üzerinden 99 puan verildiğini belirterek, "1 puanın ise, 'Defiblatör' denilen cihazdan 4 servisimizde bulunmasına rağmen, bir servisimizde bulunmaması nedeniyle verilmediği bildirildi. Bu değerlendirmede alınan puan, Türkiye'de bir başka hastanede yoktur. Osmaniye Devlet Hastanesi, alt yapı bakımından ülkemizde tektir" dedi.

Hastanenin sadece Osmaniye'ye değil, çevre il ve ilçelere de hitap ettiğini ifade eden Zeren, bakanlığın diğer değerlendirmelerini ise şöyle aktardı:

"250 yatak kapasiteli hizmete açılan hastanemiz, bugün 329 yatak kapasitesine çıkmıştır. Yoğun bakım ünitesi ise 16 yataktan 25 yatağa çıktı. 202 araç kapasiteli otoparkımız, yapılan ilave otoparklar ile bugün 437 araç kapasitesine çıkmış bulunuyor. Ayrıca, hastanemize yeni EKO cihazı aldık ve acil servise de bir ultrason cihazı alındı. Bütün bu veriler sonucu Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede hastanemize Tüm Performans Değerlendirmesi olarak 100 üzerinden 88 puan verildi. Bu puan ülkemizdeki hastaneler içerisinde alınan çok önemli bir puandır. Hastanemizde yataklı servislerde yapılan memnuniyet anketinde de yüzde 88 başarı oranı elde edilmiştir. Osmaniye Devlet Hastanesi, bölgeye hitap eder duruma gelmiştir."

Özel hastanelerin açılması ile bazı doktorların buralarda göreve başladığını ve hastanede şu anda göz servisi ve kulak burun boğaz servisinde doktor sıkıntısı olduğunu dile getiren Zeren, "Ancak bu servislerimize de yeni doktorları kazandırmak için gerekli müracaatları yaptık. Ayrıca, hastanemize anjiyo servisi kurulması ve bir kalp cerrahı için de bakanlıktan izin bekliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber