Telekom, sendikanın maaş ödeyip ödeyemeceğini bekliyor

Haber Giriş : 08 Kasım 2007 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HABER-İş Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom'da 22 gündür devam eden grevin faturasının 400 milyon YTL'yi bulduğunu açıkladı. Akcan, bu zararın Türk Telekom'un iddia ettiği gibi sabotajlardan kaynaklanmadığını söyledi.

Bu arada Akcan, 15 Kasım'da maaşları ödeyeceklerini açıkladı. Haber-İş Başkanı Ali Akcan, üyelerinin maaşlarını ödeyecek güçleri olduğunu dile getirerek, "Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Maaşlara yakın paralar vereceğiz. Sendikanın buna gücü yetmezse arkamızda işçi sendikaları var. Gerekirse kampanya yapar yine de işçilere para öderiz" dedi.

İşverenden resmi olarak gelen bir toplantı talebinin olmadığını belirten Akcan, Türk Telekom'un yeniden masaya oturmak için Haber-İş'in, grevdeki işçilere maaş ödemesini beklediğini iddia etti. "Telekom, maaş ödeyip ödeyemediğimize bakacak. Telekom'da maaşlar ödenmezse grevde çözülme olur beklentisi var" diyen Akcan, ödemede hiçbir sıkıntının olmadığını vurguladı.


Telekom'da maaş ödemesi için destek fonu kuruldu

Türk Telekom grevi sürerken çalışanların maaşları konusu hâlâ muallakta.

Bugüne kadar hiçbir grevde çalışanlara ödeme yapılmazken Telekom'da maaşların yatması için Türk-İş ve bağlı 33 sendika ?destek fonu' oluşturdu

Telekom işçilerinin maaş gününün yaklaşması nedeniyle yaşanan belirsizlikten dolayı ?İşçimizi mağdur etmeyeceğiz? açıklaması yapan Haber -İş Sendikası, ödeme yapabilmek için yol arıyor. Bugüne kadar greve çıkan işçiye maaş ödemesi yapılmasına ilişkin hiçbir örnek bulunmazken aylarca süren grevlerde bile sendikalar bugüne kadar işçilerine sadece gıda ve benzeri yardımlar yapmakla yetindi. Bu nedenle Haber-İş'in grevdeki işçilere ödeme yapması da Türkiye tarihinde bir ilk olacak. Öte yandan, bugün itibariyla 24'üncü gününe giren Telekom grevinde işveren ve sendika yöneticilerinin yeniden masaya oturması gündeme geldi. İki taraf arasında iletişimi sağlayan aracılar, işçi ve işveren tarafının grevi sona erdirecek bir uzlaşma sağlayabilmek için yeniden masaya oturabileceklerini belirtti.

Grevdeki işçilere fon

Maaş ödemesi için Türk-İş ve bağlı 33 sendika tarafından Haber-İş'e destek olabilmek için bir ?Destek Fonu? oluşturuldu. Sendikalar işçiye ödeme için gereken tutarı sağlamak amacıyla bu hesaba para gönderecek. Sendika eğer her bir işçiye, en düşük maaş tutarı olan 800 YTL'lik ödeme yapmak isterse, toplamda 20 milyon YTL para toplaması gerek. Sendika illerdeki temsilcileri kanalıyla ödemeleri elden yapacak. Bu nedenle maaş ödemeleri sarkabilecek.

Grevin işverene maliyeti 400 milyon YTL oldu

Haber-İŞ Genel Başkanı Ali Akcan, ?Türk Telekom'un grevden dolayı şu ana kadar uğradığı zarar yaklaşık 400 milyon YTL? olduğunu söyledi. Akcan, ?Telekom yönetimi, maaş ödeyip ödeyemediğimize bakacak. Maaşlar ödenmezse grevde çözülme olur beklentisi var? dedi. Türk Telekom'un işçilerin bir aylık maaşlarını ödemediği için kar ettiğini düşündüğünü belirten Akcan, ? Bizim aylık ortalama maaş giderlerimiz 70 milyon YTL. Buna karşın Türk Telekom, grev süresince yaşanan arızalardan ve ADSL tesislerinden yaklaşık 400 milyon YTL zarar etti? diye konuştu.

VATAN/HÜRRİYET

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber