Mavi Hat'ta 140 bin dolarlık rüşvet polis kamerasına takıldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 14 Kasım 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOTAŞ'taki yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan Mavi Hat soruşturmasında, rüşvet çarkı polis kamerasıyla görüntülendi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) uzmanı S.Ç.'nin BOTAŞ'ta görev yapan üst düzey bürokrata verdiği öne sürülen 140 bin dolarlık rüşvet, kayda alındı. S.Ç.'nin Beysukent'te 700 bin YTL'lik villa aldığı öne sürülüyor.

Mavi Hat soruşturmasında polisin yaptığı gizli dinleme ve izleme çalışmalarında rüşvete dönük önemli deliller dosyaya girdi. RTÜK'te uzman olarak görev yapan S.Ç.'nin, ihale yolsuzluğunda önemli role sahip İbrahim Selçuk'un sağ kolu olduğu iddia ediliyor. S.Ç., BOTAŞ İhale Komisyonu'na rüşvet vermekle suçlanıyor. Polis kamerası, S.Ç.'nin ihaleye katılan bazı işadamları ile Ankara Çankaya'da bazı kafelerde yaptığı özel görüşmeleri kayda aldı. Bir görüntüde S.Ç., Ulus semtinde bir döviz bürosundan aldığı 140 bin doları akşam buluştuğu BOTAŞ'taki üst düzey bir bürokrata poşet içinde verirken yakalandı. Dosyaya giren görüntüye göre, S.Ç. bir ihalede komisyon başkanlığı yapan üst düzey bürokratla lüks bir mekanda buluşuyor. Görüşme sonrası ikili birlikte kafeden çıkıyor. S.Ç. arabasının bagajından çıkardığı poşeti bürokrata veriyor. Polise göre poşet içinde S.Ç.'nin döviz bürosundan aldığı 140 bin dolar bulunuyor. Başka görüntüde ise S.Ç., ihaleye giren iki şirketin patronu ile yine lüks bir mekanda bir araya geliyor. Bir işadamı ihaleden çekilmesi karşılığında rakibi olan şirket patronuna çek verirken polis kamerasına yakalanıyor.

Mavi Hat soruşturmasında ihale komisyonundaki bir bürokratın ise rüşvet olarak evine plazma televizyon ile buzdolabı aldırdığı belirtiliyor. Aynı bürokratın RTÜK uzmanı S.Ç.'den 5 yıldızlı bir otelde tatil istediği de kayda alındı. Soruşturmada tutuklanarak cezaevine konulan BOTAŞ'ta görevli üst düzey eski bir bürokrata halen aranmakta olan bir işadamının şirketince her ay 50 bin dolar düzenli ödeme yapıldığı da iddia ediliyor. Bürokrata yapılan üç ayrı ödemeye ait belgeler dava dosyasına girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber