Sendika, TCDD'ye yeni personel alınmasını istedi

Haber Giriş : 30 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Fehmi Kütan, TCDD'deki eksik personelin tamamlanması ve çalışanların sosyal ve özlük haklarındaki düzenlemelerin acilen gerçekleştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Kütan, sendikanın 1 No'lu Şube binasında düzenlediği basın toplantısında, BTS Başkanlar Kurulu'nun, 28-29 Ağustos tarihleri arasında toplanarak son 1 ay içerisinde gerçekleşen demiryolu kazaları ve bunların sonuçlarını değerlendirdiğini belirtti.

Ülkenin son 1 ayda art arda gelen tren kazaları ile sarsıldığını ifade eden Kütan, "Facialardan ders çıkarmak yerine yine bildik vurdumduymazlık yaşanmakta, siyasi sorumluluğu olan Ulaştırma Bakanı ısrarla koltuğunda oturmakta, hakkında onlarca suç duyurusu yapılan TCDD Genel Müdürü ve yöneticileri için soruşturma izni bekletilmektedir" dedi. Kütan, bilim adamları ve sendikanın uyarıları dikkate alınmayarak "hızlandırılmış tren" seferinde ısrar etmenin sabotaj olduğunu savundu.
Çok acil bir şekilde "Ulusal Ulaşım Ana Planı" hazırlaması gerektiğini ifade eden Fehmi Kütan, bu planın hazırlanması için üniversiteler, meslek odaları, ilgili kamu ve özel kuruluşlar ile işkolunda örgütlü sendika temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulması ve ortaya çıkacak planın hiç tavizsiz tüm hükümetler tarafından uygulanması gerektiğini bildirdi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber