Yargıtay'ın ?ayıplı protez' kararı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 16 Kasım 2007 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay, diş hekimine açılan davada ?ayıplı protezin bedelinin hastaya ödenmesine; ancak tedavi sırasında hastanın duyduğu acının normal olduğu gerekçesiyle manevi tazminat olamayacağına hükmetti.

Diş tedavisi gören bir hasta, takılan protezleri kullanamadığı, tedavi sırasında acı ve ıstırap duyduğu iddiasıyla diş hekimi aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açtı; ayrıca protezin bedelinin iadesini istedi. Yerel mahkeme, maddi ve manevi tazminatın kısmen kabulüne karar verdi.

Haberin devamı

Diş hekiminin kararı temyizi üzerine, dosya Yargıtay 15. Hukuk Dairesi'ne gitti. Yerel mahkeme kararını esastan bozan Yargıtay, ?davacıya alt ve üst protez yapıldığını, bilirkişi raporuna göre üst protezin kullanılamayacak derecede ayıplı olup yenilenmesi gerektiğinin belirtildiğine? dikkat çekerek; ?ayıplı olan protez bedelinin diş hekiminden tahsiline? karar verdi.

Yüksek Mahkeme, ?kısmen manevi tazminat? kararını ise bozdu. Bozma gerekçesinde; hastanın yaşadığı rahatsızlığın ise ?mevcut dişlerin sökülmesi ve yerine protez uygulanması nedeniyle olağan bir durum olduğu? belirtilerek, ?Tedavi gereği duyulan acıdan dolayı manevi zararın oluştuğundan söz edilemez? dendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber