FEDAŞ Müdürü'nden acı itiraf: Ekiplerimiz tehdit edildiği için kaçak kullanımla mücadele edemiyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçak elektrik kullanımının yüzde 40 olduğu Bingöl'de FEDAŞ Müessese Müdürü'nden acı itiraf geldi. Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) Bingöl Müessese Müdürü Abdulkadir Arslanboğa, "Ekiplerimiz tehdit edildiği için kaçak kullanımla mücadele edemiyoruz." diye konuştu.

Kasım ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Bingöl Valisi Vehbi Avuç başkanlığında İl Özel İdare Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Burada bir konuşma yapan FEDAŞ Bingöl Müessese Müdürü Abdulkadir Arslanboğa, kaçak elektik kullanımı ile ilgili acı bir itirafta bulundu.

Yüzde 40 kaçak kullanımın bulunduğu Bingöl'de çok sıkıntı çektiklerini söyleyen Arslanboğa, tehdit edildikleri için kaçak kullanımla mücadele edemediklerini ifade etti.

Kaçak kullanım nedeniyle, toplantılarda Bingöl'ün hedef gösterildiğini kaydeden Arslanboğa, "Şehrimizde kaçak elektrik kullanım oranı yüzde 40 iken, Tunceli'de yüzde 11, Elazığ'da yüzde 8 ve Malatya'da ise yüzde 10'dur. Bingöl'de kaçak elektrik kullanımını engelleyemiyoruz. Çünkü tehdit ediliyoruz. Özelikle Karlıova Yaygınçayır ve Kargapazar köylerinde ekiplerimiz kaçak elektrik denetimi yapamıyor. Oradaki vatandaşlar ekiplerimizi tehdit ediyorlar. Can güvenliğimiz olmadığı için kaçak kullanımların önüne geçemiyoruz." dedi.

Arslanboğa'nın bu açıklamasına tepki gösteren Karlıovalı İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Avlı, Arslanboğa'nın, bölge insanını hedef gösterdiği gibi o insanlara eşkıya muamelesinde bulunduğunu ileri sürdü.

Arslanboğa'yı eleştiren bir açıklama da Yayladere Belediye Başkanı Haşim Akyürek'ten geldi. Akyürek, Arslanboğa'nın insanları eleştirmek, hedef göstermek yerine önce kendi personelini kontrol etmesini istedi.

Gergin bir atmosferin oluştuğu toplantıda duruma müdahale eden Vali Avuç, kaçak elektrik kullanımına kesinlikle müsaade edilmemesini istedi.

Vatandaşlara durumu güzelliklerle anlatılması gerektiğini ifade eden Avuç, devletin malına kimsenin zarar vermeye hakkının olmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber