Başsavcının ağzındaki sakız değil pamukmuş

Haber Giriş : 17 Kasım 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne de yapılan 10 Kasım ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anma törenlerinde sakız çiğnediği iddiasıyla eleştirilen Edirne Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen'in gördüğü diş tedavisi nedeniyle ağzında pamuktan tampon bulundurmak zorunda olduğu öğrenildi. Başsavcı Dikmen, ?Bir görüntüye bakılarak Atatürk düşmanı ilan edildiğim için üzgünüm? dedi.

ANKA'ya konuşan Dikmen, ?Öğretmen çocuğuyum. 22 yıldır bu ülkeye hizmet ediyorum. Bir görüntüye bakılarak Atatürk düşmanı ilan ediliyorum. Bundan dolayı üzgünüm.?diye konuştu.

Olay sonrası Ankara'ya gelerek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerini ziyaret eden Dikmen'in, gördüğü diş tedavisine ilişkin raporları da HSYK üyelerine gösterdiği öğrenildi.

Dikmen, HSYK üyelerine önceki görev yeri olan Kocaeli'nde görev yaparken diş etlerinin çekilmesi nedeniyle tedavi olmaya başladığını, tedavi nedeniyle antibyotik ve sprey kullanmaya başladığını aktardı. Kullandığı ilaçların tükürme ihtiyacını artırdığını belirten Dikmen, bu nedenle küp şeker büyüklüğünde pamuktan tampon kullanarak ağız içini kurutmaya çalıştığını kaydetti.

Başsavcı Dikmen, 22 yıldır ülkemiz adaletine hizmet etmeye çalışan bir Cumhuriyet savcısı ve olarak ?Ulu önder Atatürk'ün aziz hatırasına saygısızlık kabul edilebilecek? hiçbir eyleminin olmadığını ve olamayacağını da gururla ifade edebileceğini vurguladı.

-ADALET BAKANLIĞI, SAKIZ İNCELEMESİ BAŞLATTI-

Öte yandan Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün kamuoyuna yansıyan haberle ilgili inceleme başlattığı öğrenildi. Bakanlık kaynakları, inceleme sonrasında Başsavcı Dikmen hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmayacağına karar verileceğini belirttiler. Bakanlık yetkilileri, Başsavcı Dikmen'in diş tedavisi gördüğüne dair belgelerin, kendilerine ulaştığını ve bu nedenle soruşturma açılmasının beklenmediğini de kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber