Otoyol gişeleri kaldırılacak mı?

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Kasım 2007 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA:

Otoyol gişeleri kaldırılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Bahçeşehir ve Kartal'daki otoyol gişelerini kaldırmayı planladıklarını, otomobiller için de aylık ya da haftalık otoyol parası olmayı düşündüklerini söyledi.

Çek Cumhuriyeti'nden Azerbaycan'a giderken uçakta bazı gazetelerin temsilcilerine açıklamalarda bulunan Erdoğan, iki noktadaki gişeleri kaldırılması yönünde bir çalışma sürdürdüklerini, aylık ya da haftalık otoyol parası alınması gibi formüller üzerinde durduklarını kaydetti. Erdoğan, köprülerdeki gişelerin de kaldırılması ve ücretin çıkış noktalarında tahsil edilmesini düşündüklerini de söyledi.

'Belediye denetlemeli'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Basın Danışmanı Ahmet Faruk Yanardağ da, otoyol - otopark parası için yasal düzenleme beklediklerini dile getirdi. Yanardağ, şehir merkezlerine girişin paralı hale getirilmesi, araçlardan bir kez olmak üzere otopark parası alınması, otoyol gişelerinin ötelenmesi konularını Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın daha önce birçok kez gündeme getirdiğini belirterek, "Trafikle ilgili düzenleme yapabilmek için denetimin Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi gerek. Gişelerin ötelenmesini Topbaş daha önce gündeme getirmişti" dedi.

Yanardağ, İkitelli Mahmutbey gişeleriyle Çamlıca'daki gişelerin ötelenmesini istediklerini de vurguladı.

Kadir Topbaş: Talebimiz var

Topbaş daha önce, şehir içindeki otoyol gişelerinin kaldırılmasıyla ilgili bir soru üzerine şu yanıtı vermişti:

"Gişelerin kaldırılmasını çoktandır istiyoruz. Böyle bir talebimiz var. Başbakan bu konuya olumlu bakıyor. Gişelerin ötelenmesi, il hudutlarına taşınması da söz konusu olabilir. Onun üzerinde çalışacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber