Başbakan öğrenci affı için vize verdi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Kasım 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 800 bin öğrencinin dört gözle beklediği af için Başbakan Erdoğan'dan ilk olumlu sinyal geldi. Erdoğan, konuyla ilgili çalışmaların başlatılması talimatı verdi.

HÜKÜMET, çeşitli nedenlerle okulla ilişiği kesilen 800 bin öğrencinin af taleplerini değerlendirmeye aldı. Üniversiteden ilişiği kesilen öğrencilerin, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yolunu keserek öğrenci affı istemesi üzerine, Erdoğan'ın konuyla ilgili çalışmalara başlanması için talimat verdiği öğrenildi. Af isteyen ve üniversitelerle ilişiği kesilen öğrencilerin kurduğu Eğitim Hakkı İletişim Portalı, çalışmalarını sürdürüyor.

ERGİN'E TALİMAT VERDİ

TÜRKİYE'NİN çeşitli şehirlerinden gelerek, öğrenci affının yasallaşması için Ankara'da çalışmalar yürüten öğrenciler, TBMM'de milletvekillerini ziyaret ederek kendilerini desteklemelerini istiyor. Kısa bir süre önce de Başbakan Erdoğan'ın önünü kesen öğrenciler, Başbakan'a af istediklerini iletti. Öğrencileri dinleyen Erdoğan, AK Parti'den özel bir heyetin oluşturulması ve öğrenci affı için çalışmalara başlanması hususunda AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin'e talimat verdi.

HAZIRLIKLAR SON AŞAMADA

ÖĞRENCİ temsilcileri ile görüşen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen, parti olarak affa destek vereceklerini söyledi. Öğrenci temsilcileri, ?Sayın Sözen bize öğrenci affının çıkması için çalışmaların son aşamaya geldiğini ve Başbakan Erdoğan'ın bu konuda talimat verdiğini söyledi. Öğrenci affına destek vereceklerini ifade ettiler' diye konuştu.

ÇELİK'TEN DANIŞMANA GÖREV

ERDOĞAN'IN talimatı üzerine AK Parti'de özel bir heyet oluşturularak yasa taslağı için çalışmalara başladı. Eğitim Hakkı İletişim Portalı üyesi af bekleyen öğrencilerden edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı bir danışman görevlendirerek konu hakkında incelemelerde bulunmasını istedi. Bakanlık tarafından portaldan, af isteyen öğrenci sayıları, okuldan ilişiği kesilme nedenlerini anlatan bir dosya istendi. 2 gün önce bu dosya Bakanlığa ulaştırıldı ve incelemeler başladı.

ÜÇ PARTİ AF TEKLİFİ VERDİ

ÖĞRENCİ affı için bugüne kadar 3 parti af teklifi verirken, öğrenci affı sürecinin hızlandırılması için imza kampanyası başlatıldı. www.af2007.com ve www.istanbulcikmazi.com adreslerinden kampanyaya katılınabiliyor.

HACER BAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber