Anaokulu öğrencileri kil projesiyle AB'den 12 bin Euro'luk kaynak aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2007 22:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana'da Toros Anaokulu, "Anaokullarında Kil Çalışmalarıyla Yaratıcı Eğitim" adıyla hazırladığı proje Avrupa Birliği'nden (AB) hibe desteği aldı.

3 ülkenin ortak olduğu proje Devlet Planlama Teşkilatı (Ulusal Ajans) tarafından kabul edilerek, hayata geçirildi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Toros Anaokulu Müdürü Emin Doğan, proje için bir yıl harcadıklarını söyledi.

Proje ortakları ülkelerden İspanya'dan 3, Bularistan'dan 3, Letonaya'dan 4 öğretmenin de katıldığı programda Doğan, toplam kalite yönetimi anlayışı doğrultusunda tüm öğretmen, personel ve velileri eğitmeye çalıştıklarını kaydetti.

Adana'da okul öncesi eğitimde AB'ne proje hazırlayan tek okulun Toros Anaokulu olduğunu belirten Doğan, bu çalışmada koordinatör olmanın kendilerine büyük sorumluluk yüklediğini ifade etti.

Projeye öğretmen ve 0-6 yaş grubu çocukların birlikte katılacağını dile getiren Doğan, 2 yıl sürecek programla öğrencilerin tasarım gücünü artırıp negatif enerjilerini dışa atmayı amaçladıklarını bildirdi.

AB'den 12 bin Euro kaynak alan proje kapsamında yurtdışında gelen öğretmenlerin bir hafta misafir edilerek Adana'nın kültürel değerleri ve okul öncesi eğitim konusunda bilgilendirileceğini kaydeden Doğan, otantik bir şekilde süslenen kil atölyesinde Nevşehir'den getirilen iki usta ile pratik eğitim verildiğini aktardı.

Öğretmenlerle kile dayalı ürünlerin yaygın bir şekilde üretildiği Nevşehir'e gezi tertipleyeceklerini hatırlatan Doğan, çocukların kille yaptıkları eserlerin önce sergide daha sonra web sitesinde yayınlanacağını belirtti.

Hijyenik olması dolayısıyla Toros Anaokulu'nun resmi okullar bazında "Beyaz Bayrak" alan tek kurum olduğunu vurgulayan Emin Doğan, şimdi eko-okullar projesi çerçevesinde "Yeşil Bayrak" için başvuruda bulunduklarını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Koordinasyon Birim Sorumlusu Gürkan Gür, AB'nin eğitim projelerinin 1996'da başladığını söyledi.

Türkiye'nin bu tür projelere 2004'ten itibaren girmeye hak kazandığını anlatan Gür, 2005'ten buyana ülkenin AB projelerinden fon aldığını açıkladı.

Gür, "Türkiye AB kaynaklarından yararlanmak için oraya para aktarıyor. Biz projelerle bu fonlardan yararlanmazsak, verdiğimiz paralar başka ülkelere gidecek. Onun için eğitim programlarına proje üretmek zorundayız." dedi.

Toros Anaokulu'nun Comenius Programları adı altında sunduğu projenin AB tarafından kabul edildiğini ifade eden Gür, çalışmayla kurumdaki 12 öğretmenin çeşitli aralıklarla çeşitli geziler yaparak, bilgi paylaşımda bulunacaklarına dikkat çekti.

Gür, projeyle kil atölyesinde öğretmen, öğrenci ve velilerle uygulama yapılıp, katılımcı ülkelerle kültürel etkileşim sağlanacağına işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber