Üniversiteli sevgiliyle cinayete, ceza yağdı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Kasım 2007 17:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

KONYA'da 30 yaşındaki Lale Yaylacı'yı 7 bin YTL değerinde bilezikleri için bıçakladıktan sonra, başına el halteri ile vurarak öldüren 23 yaşındaki dönerci Oktay Daler ile üniversiteli sevgilisi 21 yaşındaki Ayşe Kevser Baskak'a, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamada ceza yağdı. Oktay Daler'e nitelikli adam öldürme suçundan müebbet, nitelikli yağma suçundan da 12.5 yıl, Ayşe Kevser Baskak'a ise cinayete iştirak ve yağma suçlarından toplam 25 yıl hapis cezası verildi.

Selçuklu İlçesi Mehmet Akif Mahallesi'nde 16 Ocak'ta meydana gelen olayda, ev kadını 30 yaşındaki Lale Yaylacı'yı 7 bin YTL değerindeki altınları için bıçakladıktan sonra başına el halteriyle vurarak öldüren dönerci ustası Oktay Daler ile Ayşe Kevser Baskak, son kez hakim karşısına çıktı. Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık Oktay Daler ile Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca Bölümü öğrencisi Ayşe Kevser Baskak, her iki tarafın avukatları ve öldürülen Lale Yaylacı'nın annesi Gülay Sezer katıldı. Duruşmada, sanık ve öldürülen Yaylacı'nın avukatları son savunmasını yaptı. Duruşmada son sözü sorulan Daler, ?Poliste alınan ifademi kabul etmiyorum. Yaylacı'nın evine cinayet ve gasp amaçlı gitmedim. Davet edildiğim için gittim. Üzgünüm. Pişmanım? dedi. Ayşe Kevser Baskak ise, ?Bu olayın meydana geleceğini hiç düşünmedim. Kimsenin ölmesini istemezdim. Üzgünüm? dedi.

Mahkeme heyeti, Daler'e, nitelikli adam öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Daler'in mahkemedeki iyi halini gözönüne alan mahkeme heyeti, cezasını müebbet hapise çevirdi. Daler'e nitelikli yağma suçundan da 12.5 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti Ayşe Kevser Baskak'a cinayete iştirak suçundan ağırlaştırılmış müebbet verdi, ceza 12.5 yıl hapise çevrildi. Baskak, nitelikli yağma suçundan da 12.5 yıl hapis cezası ald

Cesedini eşi bulmuştu

Selçuklu İlçesi Mehmet Akif Mahallesi'nde geçen 16 ocak günü 30 yaşındaki Lale Yaylacı'dan haber alamayan komşuları, genç kadının ikinci eşi Dündar Yaylacı'ya haber vermiş, Dündar Yaylacı, eve geldiğinde eşinin cesediyle karşılaşmıştı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin salonundaki kahvaltı sofrasının kaldırılmadığını görünce Yaylacı'ya, kendi evinde kahvaltı yapabilecek kadar yakın 35 kişiyi belirlemişti. Bunlar arasında yer alan eski komşusu Oktay Daler'in ifadesine başvurmak için evine giden polis, şüpheli davranışları nedeniyle Daler'i sorguya almıştı. Daler, 3 saat süren sorgusunda cinayeti itiraf etmişti. Daler'in olay sırasında yanında bulunduğu iddia edilen sevgilisi Selçuk Üniversitesi Almanca Öğretmenliği 2'nci sınıf öğrencisi Ayşe Kevser Baskak da kaldığı özel yurtta, öldürülen kadına ait 7 bin YTL değerindeki 5 bilezik, 3 altın künye ve 1 altın saatle birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber