Sigortacılara güven artacak

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sigorta sektörü için hazırlanan tüketiciyi bilgilendirme yönetmeliğinde son viraja girildi. Daha önce 1 Aralık'a ertelenen yönetmeliğin 1 Mart 2008'de yürürlüğe girmesine karar verildi. Beklentiler, yönetmelikle birlikte sigorta kavramına güvenin artacağı yönünde

Haziran ayında yayınlanan sigortacılık yasasından sonra ilgili yönetmelikler de hayata geçiriliyor. Tüketiciyi yakından ilgilendiren bilgilendirme yönetmeliği ise 1 Mart 2008'de yürürlüğe girecek. 2007 yılında iki kez ertelenen yönetmelik, Hazine Müsteşarlığı ve sigorta şirketlerinin hazırlıklarını tamamlamaları amacıyla 1 Mart'a yetiştirilecek. Yönetmelikle, tüketici satın aldığı sigorta poliçesi ile ilgili yazılı ve sözlü olarak bilgilendirilecek, poliçe sahipleri, 1 Mart 2008'den sonra tüketici aldıkları teminatları daha iyi bilecek.

Güven ARTACAK

SİGORTA şirketleri, yönetmelikle birlikte tüketicinin sigorta sektörüne olan güvenin artmasını bekliyor. Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, sigortacı ile sigorta ettiren arasında bir sözleşme akdedilmeden tüm bilgilerin toplandığı bir form olmasının yararlı olacağı görüşünde. Su 'Potansiyel sigortalı tek bir form ile talep ettiği ürünün kapsam ve kapsam dışı durumlarını, ödeme koşullarını, rizikonun gerçekleşmesi halinde izleyeceği başvuru mekanizmasını, tazminat koşullarını, şikayet ve taleplerini iletebileceği iletişim adreslerine ulaşabilecek. Bu durum, potansiyel sigortalıya ürün satın alımı öncesinde yeterli bilgi sağlayacağından, kişinin kendini satın alım konusunda daha güvende hissetmesinde faydalı olabilecek' dedi.

konusuna hakİm olmalı

Aviva Sigorta Genel Müdürü Ertan Fırat ise sadece bu yönetmelikle tüketiciye yönelik bilgilendirme sorununun çözüleceğini düşünmenin iyimserlik olacağını söylüyor. Fırat, 'Bu yönetmelik, şirketlerin müşteriyi sağlıklı bilgilendirme konusunda harekete geçmelerini sağlayacak. Ancak, alınması gereken çok yol var. Acente seçimi ve eğitiminde özenli olunmalı' diyor. Birlik Sigorta Genel Müdürü Recep Duray da acentelerin konularına hakim olmaları üzerinde duruyor ve şöyle devam ediyor: ?Poliçesini alırken, ürünün neleri kapsadığını bilen müşterinin kafasındaki soru işaretleri giderilecek. Bu durum iki taraf arasında yaşanacak muhtemel sorunları da minimum seviyelere indirecek. Bu sayede tüketicinin sektöre olan güveni de doğal olarak artacak.'

Genel Sigorta kárlı büyümesini sürdürecek

Genel Sigorta acenteler toplantısı Kuşadası Richmond Otel'de gerçekleştirildi. Şirketin Mapfre bünyesine katılmasının ardından gerçekleştirilen toplantıda konuşan GenelMüdür Hulusi Taşkıran, acentelere Mapfre'nin dünyadaki konumu hakkında bilgi verdi ve Genel Sigorta'nın karlılık içinde büyümeye devam edeceğini belirtti. Genel Sigorta'nın 350 milyon YTL ile sektörde en yüksek ödenmiş sermayeye sahip olduğunu vurgulayan Taşkıran ?500 milyon YTL'ye ulaşan özkaynaklarımızla sektördeki toplam özkaynağın yüzde 12'sine sahibiz. 2006'da ürettiğimiz 267 milyon YTL'lik primle pazar payımızı 3.3'e çıkarttık' dedi.

Seracılara sigorta çağrısı

TARSİM, seralarda üretim yapan çiftçileri geç kalmadan sigorta yaptırmaları konusunda uyardı. 2007-2008 üretim dönemi için devlet destekli sera sigortası yaptırmak isteyen üreticilerin başvurularının devam ettiğini belirten TARSİM Genel Müdürü Bülent BORA ?Sera sahibi üreticilerimiz, örtü altı kayıt sisteminden üretim bilgilerini güncelleyerek, herhangi bir sigorta şirketi acentesine başvurabilirler. Kış mevsimine girdiğimiz bugünlerde üreticilere herhangi bir hasarla karşılaşmadan önce poliçelerini yaptırmalarını tavsiye ediyoruz' dedi. Bora ayrıca, üretim alanlarında 'risk önleyici tedbirler' alan meyve ve narenciye üreticilerinin prim indirimlerinden yararlanabileceğini söyledi.

IBS Brokerlik 10'uncu yaşını kutladı

IBS Sigorta Brokerlik Hizmetleri, düzenlediği bir kokteylle 10'uncu kuruluş yıldönümünü kutladı. IBS Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve UIB Grubu Murahhas Azası Bassem Kabban'ın da katıldığı İstanbul Ortaköy'deki Esma Sultan'daki davette konuşan IBS Genel Müdürü Sevhan Gök Kahya, 1997 yılında Akfen Holding'in iştiraki olarak kurulan şirketin daha sonra İngiltere merkezli Lloyd's üyesi brokerlik şirketi UIB ile ortak olduğunu ve önemli başarıla imza attığını söyledi. Kahya ayrıca, 10 yılda sigorta ve reasürans brokerliğine yeni bir bakış açısı getirmeye çalıştıklarını aktardı. Gece, Kerem Görsev Trio ve Tufan Ünal konseriyle son buldu.

Müşteriye en güçlü güvence

Aksigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin: ?Sigorta güven işidir ve mali yapınızın sağlam olması ile doğrudan bağlantılıdır. 47 yıllık tecrübemizle ve 1.8 milyar YTL'lik özsermayemizle, 'sektörün en güçlü şirketi' konumumuzu sürdürüyoruz.'

Yenİlenen teknolojileri ile yeni atılımlara hazır olduklarını belirten Aksigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin, bu sayede rekabet şartlarına çok daha hızlı uyum gösterebilecek, hatta şartları belirleyebilecek bir konuma geldiklerini söyledi. Bu çalışmalara ek olarak, organizasyon yapısında da değişikliklere gittiklerini ifade eden Yergin, ?Doğru bilgi ile doğru poliçe üreterek, müşteri ve acente haklarının gerektiği gibi gözetilmesi için yeni kazanımlar sağladık. Güçlü mali yapımıza ilave olarak dünyanın en güçlü reasürans şirketleri ile yaptığımız anlaşmalar sayesinde, tüm sigorta branşlarında ve her türlü ürünle, kurumsal ve ticari şirketler ile KOBİ'lerin tüm sigorta ihtiyaçlarına cevap verecek ürün çeşitliliğine sahibiz. Bu hizmetlerimizi de Türkiye'nin sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren uzman acentelerimizle müşterilerimize sunuyoruz' dedi.

Sürdürülebilir kÁrlI büyüme

?YaptIĞImIz başarılı çalışmaların kalıcı olması için acentelerimizin ve çalışanlarımızın, şirketimizin birer üyesi olmaktan gurur duyması bizim için önemlidir' diyen Ragıp Yergin sözlerine şöyle devam etti: ?Yakaladığımız sürdürülebilir kárlı büyüme trendini yılsonu rakamlarımıza olduğu gibi yansıtarak sektörün üzerinde büyüyecek ve yine hem özkaynak bakımından hem de karlılık bakımından ipi göğüsleyen şirket biz olacağız.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber