Üniversiteli öğrenciler kadına şiddeti eylemle kınadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 16:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Genç Kadın Topluluğu üyeleri, kampüste düzenledikleri pankartlı eylemle kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Öğle saatlerinde UÜ Görükle Yerleşkesi'ndeki Öğrenci Kültür Merkezi önünde toplanan öğrenciler, ellerini plastik boyalara batırıp gerilen bez brandaya bastırarak sembolik olarak kadına yönelik şiddeti protesto etti. Öğrenciler adına konuşan Seher Tahran, etkinliği ''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü'' kapsamında düzenlediklerini belirtti.

Tahran, şöyle konuştu: "Biz kadınlar olarak tüm üniversitelerde toplumsal cinsiyet konulu derslerin yaygınlaştırılmasını, derslerde katılımcı bir eğitim modelinin geliştirilmesini, kadın ve erkek öğrencilerin derslere eşit katılımının sağlanmasını talep ediyoruz. Kadın ve erkek yurtları arasında uygulama ve yaptırım alanında yaşanan ayrımcılığın kaldırılmasını, kadın ve erkekler için cinsel danışma hattının kurulmasını, cinsiyetçi imgeler taşıyan ve kadın bedenini teşhir eden afişlerdeki fotoğrafların panolara asılmamasını istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber