Eğitim-Sen: 24 Kasım nutuklarına karnımız tok

Haber Giriş : 24 Kasım 2007 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, hükümetten, eğitime ayrılan bütçeyi artırmasını ve öğretmen taban maaşının tüm vergilerden muaf tutulmasını isteyerek, ?24 Kasım'larda yayımlanan hamasi nutuklara, gereksiz sırt sıvazlamalarına karnımız tok, çözüm istiyoruz? dedi.

Dinçer Güvenpark'ta yaptığı basın açıklamasında, 24 Kasım tarihinin, Atatürk'ün ?Millet Mektepleri Başöğretmenliği?ni kabul ettiği gün olması açısından tarihsel bir gerçekliği ve önemi bulunduğunu belirterek, Eğitim-Sen'in, ?Öğretmenler Günü? nü sadece kutlanan bir gün olarak değil öğretmenlerin taleplerinin gündeme taşındığı bir mücadele günü olarak algıladıklarını ifade etti.

Nitelikli eğitimin nitelikli öğretmenle mümkün olduğunu belirten Dinçer, ?Bugün hükümetin sıklıkla referans olarak aldığı Birleşmiş Milletler, OECD gibi uluslararası kuruluşlar bile açıklamalarında sözleşmeli, güvencesiz istihdamın eğitimin niteliğine büyük zarar verdiğini dile getirmektedirler? dedi. Hükümetten, eğitime ayrılan bütçeyi artırmasını, öğretmen taban maaşının tüm vergilerden muaf tutulmasını talep eden Dinçer, öğretmenlikte kadrolu istihdamın esas alınmasını ve kıdem esasına göre ücretlendirilme yapılmasının gerektiğini belirtti. Dinçer, şöyle konuştu:

?Bugün her yıl olduğu gibi benzer sahnelere tanıklık edeceğiz. Öğretmenlerimizin fedakarlıkları, cefakarlıkları ve mesleklerinin kutsallığı konusunda her yıl 24 Kasım geldiğinde klasörlerden çıkarılarak tekrarlanan nutukları bir kere daha dinleyeceğiz. 24 Kasım'larda yayımlanan hamasi nutuklara, gereksiz sırt sıvazlamalarına karnımız tok, çözüm istiyoruz?

Ayrıca basın açıklamasında, ?Kariyer basamaklarına hayır?, ?Örgütlü toplum demokratik Türkiye?, ?Güvencesiz istihdama son, kadro istiyoruz? pankartları açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber