Baykal, hakim ve savcı atamalarındaki mülakata dikkat çekti

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 24 Kasım 2007 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baykal: Yargı siyasallaştırılıyor

CHP lideri Deniz Baykal, hakim ve savcıların mülakat sınavına tabi tutularak göreve alınmasını öngören yasa tasarısıyla yargının siyasallaştırılmak istendiğini savundu.

Partisinin Adana Bölge Toplantısı öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un hazırladığı kanun teklifine tepki gösterdi. Baykal, hakim ve savcıların mesleğe alınmasıyla ilgili yasal düzenlemenin kişiye ait değil, yargı kurumlarına, Adalet Bakanlığı'na ve hükümete ait olduğunu söyledi.

CHP lideri, yeni düzenlemeden Yargıtay ve Danıştay'ın haberi olmadığını ileri sürdü. Hükümetin önündeki cumhurbaşkanı freninin de ortadan kalktığını vurgulayan Baykal, ?Artık cumhurbaşkanlığı makamının anayasaya sahip çıkan, objektif, güven veren bir anlayışla işleyeceğini düşünmek maalesef gerçekçi olmaktan çıkmıştır? dedi.

Baykal, ayrıca iktidarın üniversite rektörlerini mütevelli heyetlerine seçtirme düşüncesinde olduğunu, bunun ?eğitimi hızla tarikatlaştırdığını? iddia etti.

Hükümetin alevi açılımını da eleştiren CHP lideri, iktidarın, çözüm üretmek yerine göstermelik işler yaptığını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber