Vali, memurlara da kitap okuma zorunluluğu getirdi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Kasım 2007 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'da okullardan sonra kamu kurum ve kuruluşlarında da kitap okunacak. Trabzon Valisi Nuri Okutan, yayımladığı bir genelge ile ildeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında 'okuma saati' uygulaması başlatılmasını istedi.

Görev yaptığı illerde eğitim alanındaki çalışmaları ile dikkat çeken Vali Nuri Okutan, bir süre önce Trabzon'da tüm okullarda 'okuma saati' uygulaması başlattı. Okutan, idareci, öğretmen ve öğrencilerin günde 20 dakika birlikte kitap okumalarını hedefleyen uygulamaya, kendisi de zaman zaman katılıp öğrencilerle kitap okuyor. Okutan, 'okuma saati' uygulamasını Trabzon'un geneline yaymakta kararlı. Okutan, yayımladığı genelge ile projenin kamu kurum ve kuruluşlarında da hayata geçirilmesini istedi. Okutan, uygulamanın amacının çalışanlara; okuma alışkanlığını geliştirmek, iş verimliliğini artırmak, vatandaşlarla olan ilişkilerde sorunların kısa sürede çözülmesini sağlamak, vatan ve millet sevgisini pekiştirmek, özverili çalışma alışkanlığını kazanmak, huzurlu çalışma ortamı hazırlamak, ruh dinginliğini sağlamak, ileri görüş yeteneği ve yeni bakış açısı ile vizyon kazandırmak olduğunu belirtti. Trabzon'un kültürel ve sanatsal ciddi bir derinliğe sahip olduğuna işaret eden Okutan, bu derinliğin, birikimin tekrar gün yüzüne çıkarılarak gelişmenin sağlanması ve gelecek nesillere güzel örnek olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Vilayet binasında her gün saat 13.00 ile 13.20 arasında okuma saati uygulamasının başlatılmasının uygun görüldüğü belirtilen genelgede, vilayet binası dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarında ise okuma saatinin kurum amirlerince belirleneceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber