Elleri ve ayakları olmayan Okan, bir mucizeye imza atıyor

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 25 Kasım 2007 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elleri ve ayakları olmayan, bilgisayarı çenesiyle, kalemi ağzıyla kullanan Okan, bir mucizeye imza atıyor.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Okan Cihan'ın el ve ayakları yok. Ancak Okan için bunun ne önemi var ki... Kalemi ağzıyla, bilgisayarı çenesiyle kullanan Okan, okulunda da birinciliği kimselere kaptırmıyor. Bir mucizeye imza atan Okan Cihan'ın bu başarıları, tüm vücudu felçli olmasına karşın sadece beyni ve ağzıyla çalışan ünlü fizikçi Stephen Hawking'i andırıyor.

***

Mucize çocuk Okan

Elleri ve ayakları yok ama bu onun için engel değil. Okul birincisi olan 14 yaşındaki öğrenci ağzıyla kalem tutuyor, çenesiyle bilgisayar kullanıyor.

Çerkezköy'de yaşayan el ve ayakları doğuştan engelli Okan Cihan (14), azmi ve başarılarıyla görenleri hayrete düşürüyor. Kalemi. silgiyi ağzıyla tutan, bilgisayarı çenesiyle kullanan Okan'ın odası, bugüne kadar aldığı takdirnamelerle dolu.

ANNESİ SIRTINDA TAŞIYOR

Kimi zaman annesinin sırtında kimi zaman Çerkezköy Kaymakamı Akın Varıcıer'in kendisine hediye ettiği tekerlekli sandalye ile okula giden Özel İdare İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Okan, geçen yıl okul birincisi oldu. Okuldaki başarısının yanı sıra, Okan düzenlenen çeşitli etkinliklerde de başarılı oldu..

HAYALİ MÜHENDİS OLMAK

Tekirdağ Tabip Odası'nın Tıp Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği 'Çocuk Gözüyle Sağlık Ocağı' konulu resim yarışmasında, Okan'ın eseri jüri tarafından mansiyon ödülüne layık görüldü. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan azimli gencin tek hayali ise üniversiteyi bitirip bilgisayar mühendisi olmak.

Taha ASLANLI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber