Bombalı minibüsü bulan 250 polise 5 maaş ikramiye

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Kasım 2007 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

11 Eylül'ün yıldönümünde Ankara'yı kana bulamak için hazırlanmış bomba yüklü minibüsün bulunmasında görevli 250 polis, 5-10 maaş ikramiyeyle taltif edildi. Polisler, 350 ile 700 YTL arasında ödül alacak.

Ankara'daki Sıhhiye Pazarı yanındaki Kurtuluş Otoparkı'nda 11 Eylül'de bomba yüklü minibüsü bularak başkenti muhtemel bir facianın eşiğinden döndüren polisler ödüllendirildi. Soruşturmada görev alan yaklaşık 250 Emniyet yetkilisine 5 ile 10 maaş arasında maaş taltif edildi. Taban maaşı, yan ödemeler ve mesailer çıkıldıktan sonra aylık 70 YTL alan polis memurları, 350 ile 700 YTL arasında değişen oranlarda para aldı. Cep telefonu düzenekli 602 kilogramlık patlayıcı yüklü araç, eylem yapılamadan etkisiz hale getirilmişti.

Ankara Valisi Kemal Önal, polisin başarısının ödüllendirilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'ne maaş taltifi teklifinde bulundu. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı ile İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan da soruşturmada görev alan polisler listeye dahil edildi. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın başkanlığında toplanan Taltif Komisyonu, Ankara'yı büyük bir faciadan kurtaran polislerin ödüllendirilmesine karar verdi. Taltif komisyonu, 602 kiloluk amonyum nitrat ve TNT karışımı ile benzin ve tüplerle tahrip gücü artırılmak istenen bombayı etkisiz hale getiren bomba imha uzmanlarına 10'ar maaş taltif etti. Bombanın bulunması ve imhasında görev alan polisler 10'ar maaş taltif alırken; soruşturmada ikinci derecede yer alan polislere de 5'er maaş ödeme yapılmasına karar verildi.

Polislerin bir maaş taltifi ortalama 70 YTL. Komiser, başkomiser ve emniyet amirlerinin 90 YTL, emniyet müdürlerinin ise 120-150 YTL arasında değişiyor. Komisyon tarafından 5 maaş taltifiyle ödüllendirilen bir polisin eline 350 YTL, 10 maaş taltifi alan polis müdürlerinin eline en fazla bin 500 YTL geçecek. En yüksek miktar yerine 10 maaş taltifinde bulunulması polislerin de tepkisine sebep oldu. Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı'nın ikinci katında bulunan 'patlayıcı madde yüklü' panelvan minibüse tepki vererek facianın önlenmesinde önemli rol oynayan patlayıcı madde dedektör köpekleri Rocky ve Maske'nin ödülü ise çok sevdikleri 'oyuncak top' olmuştu.

Emniyet genel müdürünün başkanlık ettiği Taltif Komisyonu, yılda dört kez toplanıyor. Komisyon, başarılı operasyonlar yapan polisleri ödüllendiriyor. İl valilerinden gelen teklif üzerine polislere, gösterdikleri üstün başarıya göre 2 ile 24 maaş arasında taltif verebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber