Neşter de bazen yanlış keser

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Kasım 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) eski Başkanı Nuri Kayış, Türkiye'de yaşanan ?hekim hatalarını? kitaplaştırdı. Doktorların trajikomik hatalarını derlediği ?Neşter Bazen Yanlış Keser? adılı kitapta birbirinden ilginç olaylara yer veren Kayış, ?Kitabıma aldığım hekim hatalarına ilişkin örneklerin tümü kanıtlara dayanıyor. Kitabı oluştururken, mahkeme kararlarından faydalandım? dedi. İşte trajikomik hatalar:

SOL GÖZÜ YERİNE SAĞI ALDI

Sol gözünün alınması için hastaneye yatan hastanın, yanlışlıkla sağ gözü alındı. Doktor hatasını anladığında iş işten geçmişti. Ömür boyu karanlığa mahkum olan hasta, Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

?CİNCİ HOCA'LI DOKTOR!

Bir psikiyatri uzmanı, ?Benim içimde cin var? diyen hastasını, ?Bu cini çıkaracak hoca biliyorum. Gelin birlikte ona gidelim? diyerek ?cinci hoca'ya götürdü. TTB Yüksek Onur Kurulu, uzmana uyarı cezası verdi ama zaman aşımı yüzünden ceza uygulanmadı.

KARBONDİOKSİT VERDİLER

Ameliyat sırasında biten oksijen tüpünü doktor ve teknisyenler değil hizmetli değiştirince korkunç bir hata oldu ve hastanın nefes borusuna giden tüpe oksijen yerine karbondioksit verildi. Hasta önce morardı, birkaç dakika sonra da yaşamını yitirdi. Akhisar Asliye Ceza MAhkemesi'nde dava açıldı.

?SÜLÜK?LÜ GÖZ TEDAVİSİ

Bir çocuk doktoru, Manisa'da açtığı tıp merkezinde, görmeyen hastaların gözlerine sülük bağlayarak onları ?tedavi? etmeye çalışıyordu. 2 bini aşkın kişi bu doktora başvurmuş, gözlerine sülük bağlatma karşılığında milyonlarca lira para ödemişti.

TAKMA GÖZE ?GÖRÜR' RAPORU

İKİ göz doktoru, muayene ettikleri bir kişinin hiç görmeyen ve protez takılı olan sol gözü için ?sağlam? raporu verdi. Hasta ehliyet aldıktan bir süre sonra, Savcılık ikinci bir hastanede muayene ettirince gerçek ortaya çıktı.

AZOT VERDİLER AKLINI YİTİRDİ

Omuzundan sakatlanan gence, girdiği ameliyatta oksijen gazı yerine ?azot protoksit gazı? verildi. Genç şimdi tedavisi olmayan bir akıl hastalığıyla boğuşuyor.

BURNU YÜZÜNE DAĞILDI

YargItay 13. Hukuk Dairesi üyeleri, davacı kadının estetik operasyonlar geçirmesinden önceki ve sonraki fotoğraflarını inceledikten sonra şu karara vardı: Başlangıçta burunda ciddi bir deformasyon yokken, operasyonlar sonrası burun adeta yüzün üstüne dağılmış.

Ali Ekber ERTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber