Milli Piyango'da sular durulmuyor

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 26 Kasım 2007 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Milli Piyango'da sular durulmuyor. Genel Müdür Balak'ı öldüren müfettiş Ahmet Öztürk'ten sonra başka bir müfettiş de 'baskı' gördüğünü söyledi.

Türkiye'nin en çok kar getiren kurumlarından biri olan Milli Piyango'daki yolsuzluk iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Genel Müdür İhya Balak'ı öldüren müfettiş Ahmet Öztürk'ün ortaya çıkardığı 30 trilyonluk yolsuzluktan sonra başka bir müfettiş daha ilginç suçlamalarda bulundu. Adını açıklamayan müfettiş, Balak'tan baskı gördüğünü ifade ederken, müfettişler içinde 'kurumdan olan ve olmayan' ayrımı yapıldığını söyledi.

***

Talih Kuşu kavgaya kondu

Milli Piyango'daki 30 trilyonluk yolsuzlukla ilgili tartışmalar bitmiyor. Olayı araştıran bir müfettiş daha, Balak'tan baskı gördüğünü öne sürdü....

ŞANS oyunları ile milyonlarca kişiye umut dağıtan Milli Piyango İdaresi, geçtiğimiz günlerde korkunç bir cinayet ile sarsılmıştı. Genel Müdür İhya Balak, kurumdaki 30 trilyonluk yolsuzlukla ilgili bilgileri ortaya çıkarttığı iddia edilen müfettiş Ahmet Öztürk tarafından makamında vurularak öldürülmüştü.

SORUŞTURMA AÇILDI

İşte bu korkunç cinayetten sonra, kurumdaki kavga daha da büyümeye başladı. Öztürk'ün iddialarını incelemek için kurulan 5 kişilik teftiş heyetince Öztürk'ün zimmet suçlamalarının doğru olduğunu savunan tek müfettiş Sait Bodur, Balak'ın kendisine de baskı uyguladığını belirtti. Sanık Öztürk'ün 30 trilyonluk yolsuzluk iddialarına destek veren Bodur, iddialarında direnince hakkında soruşturma açıldı. Bunun üzerine Bodur, geçtiğimiz Haziran ayında Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak Milli Piyango'da baskı ve kayırma olduğunu öne sürdü.

MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun talebi üzerine inceleme yapması gereken Maliye, dosyayı yeniden Milli Piyango Teftiş Kurulu'na havale etti. Ancak bundan da bir sonuç alamayan Bodur, yargıda mücadelesini sürdürüyor.

5 milyon YTL'lik zarar

Müfettiş Sait Bodur, sadece bilet bedellerinin geç tahsil edilmesinden dolayı Milli Piyango'nun yaklaşık 5 milyon YTL zarar ettiğini ileri sürdü ve şöyle dedi: "İdare alacaklarının gecikmeli tahsili ve avans işlemlerinde personelin görevlerini kötüye kullandığı, Mil-Vak yöneticilerinin de güveni kötüye kullandıkları, hukuka aykırı eylem ve işlemlerden amaçlananın Mil-Vak Milli Piyango İdaresi Mensupları Vakfına kaynak aktarılması olduğu, kanaatine varılmıştır. Görevin gereklerini yerine getirmede basiretsiz, ihmalkar ve tedbirsiz olan, görevi yapmayan ve vakıf üyesi olmaları sebebi ile de menfaat ilişkisi bulunanlar, iyi niyet iddiasında bulunamazlar."

Osman AYDOĞAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber