Öğretmenlerin ödenek artışında tek umutları Bakanlar Kurulu

Haber Giriş : 03 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlerin her yıl dört gözle beklemekte olduğu eğitim-öğretime hazırlık ödeneğinin bu yılda beklentilerin altında gerçekleşecek olması, eğitim çevrelerini hayal kırıklığına uğratırken, gözler haftaya toplanacak ve son kararı verecek olan Bakanlar Kurulu'na çevrilmiş durumda.

Eğitim sendikaları hükümetten eğitim-öğretime hazırlık ödeneğinin bir maaş tutarında ve tüm hizmetli kadrosuna yönelik olmasını istiyor. Ancak sendikaların bu talebine sıcak bakmayan Maliye Bakanlığı, bürokratlara yaptırdığı çalışmalar sonucunda bütçe imkanları gerekçe gösterilerek, geçen yıl ödenen 250 milyon liralık ödeneğin ancak 25 milyon lira artırılabileceğine karar verdiler. Eğitim çevresinde ödeneğin bir maaş tutarında verilmesi yönünde büyük beklenti oluştuğunun farkında olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Maliye'nin 25 milyon liralık artışına karşı çıktığı kaydedildi. Ödeneğin en az 500 milyon lira olmasını istediği belirtilen Çelik'in, önümüzdeki hafta toplanacak olan Bakanlar Kurulu'nda kabine üyeleri ile Başbakan'a öğretmenlerin maaşlarının azlığı konusunda bilgi vereceği ve ödeneğin en az 500 milyon lira verilmesiyle birlikte okulların açılışında öğretmenlerin maaşlarına katkı olacağını anlatacak. Böylece öğretmenlere eğitim-öğretime hazırlık ödeneği artışı konusunda son kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verecek.

Öte yandan, Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, ödenek konusunda Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a bir mektup gönderdi. Avcı, mektubunda Başbakan'ın dolayısıyla 59.Cumhuriyet Hükümeti'nin programında eğitim ve sağlık konularına önem verildiğini vurgulayarak, öğretmenlerin bir çok sorunla iç içe yaşamakta olduğunu bu sorunların başında ise ekonomik proplemlerin olduğunu belirtti. Öğretmenlerin bu zor durum karşısında eş ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabilmek için mesleklerinin dışında ikinci ve üçüncü iş yapmak zorunda bırakıldıklarını kaydeden Avcı, mektubunda Bakan Unakıtan'a öğretmenlerin harcamak dumunda kaldığı konut, yiyecek, yakacak, eğitim, sağlık, ulaşım ve haberleşme gibi zorunlu ihtiyaç kalemlerine harcanan miktar ve aldıkları maaşlar konusunda bilgi verdi. Avcı, ödeneğin bir maaş tutarında artırılmasıyla ilgili umutlarını muhafaza ettiklerinin altını çizerek, Bakan Unakıtan'dan artışların bu çerçevede ele alınmasını ve yapılmasını istedi.

habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber