Adalet Bakanlığı "bilirkişiler" hakkında soruşturma başlattı

Haber Giriş : 03 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı kaçak cep telefonlarına değerinin çok altında değer biçen bilirkişiler hakkında soruşturma başlattı. Bakanlık müfettişleri, hakim, savcı ve avukatları da araştıracak, suiistimal görürse dava açacak

Adalet Bakanlığı, AKŞAM'ın duyurduğu ve takipçisi olduğu 'cep telefonu kaçakçılığı davalarında, telefonların bedelini ucuz gösteren bilirkişiler' ile ilgili soruşturma başlattı. Bakanlığın konuyla ilgili görevlendirdiği iki müfettiş, İstanbul Adliyesi'nde çalışmalara başladı. Konuyla ilgili bilgi sahibi olan kişilerle görüşmeye başlayan müfettişler, öncelikle bilirkişiler ile hakim, savcı ve avukatların ilişkilerini araştıracak. Hakim ve savcıların konu ile ilgili suiistimali görülmesi halinde, Yargıtay'da dava açılabilecek.

SKANDAL MECLİS'TE

Bilirkişi skandalı, Meclis gündemine de taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Özpolat, 'Mali Polis'in, operasyonlarda ele geçirdiği kaçak cep telefonlarıyla ilgili bilirkişilerin çelişkili değer tespiti yapması' konusunda, Meclis Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Önergesini Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in yanıtlamasını isteyen Özpolat, 'Devlet trilyonlarca lira zarara uğratılıyor. Kayıtdışı ekonominin aktörleri de cesaret buluyor' dedi. Önergede, AKŞAM'ın haberlerinde açıkladığı 'düşük değer tespiti' rakamları da yer aldı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber