Unakıtan'dan oğlu hakkındaki iddialara yanıt

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2007 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, oğlu Abdullah Unakıtan'ın TEKEL'e ikinci el makine satan şirketle ilişkisi olduğu iddialarını değerlendirirken, "Birisine bir para gelmiş. O zaman ne şirket ismi var, ne oğlumun ismi var, ne o adam şirkette çalışıyor. Zorla bir şeyler bir yerlere yamandırılmak isteniyor. Bunlar boş gayretler" dedi.

Maliye Bakanı Unakıtan, Ankara Sanayi Odası (ASO) Meclis Toplantısına gelişi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Oğlu Abdullah Unakıtan ile ilgili iddialara yönelik soruyu yanıtlayan Unakıtan, "Bu senaryoları daha önce de biz gördük, aynı senaryolar yeniden sergilenmek isteniyor. Kimse öküz altında buzağı aramaya kalkmasın" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın neden bu yöndeki iddiaları gündeme getirdiğine ilişkin soruya da Unakıtan, başka yapacağı yok karşılığını verdi.

Baykal'ın bu dönemde bütçe performansı, maliye politikaları üzerine değerlendirmelerde bulunması gerektiğini anlatan Unakıtan, "Bu konularda söyleyecek hiçbir şeyi yok. Bizim başarılarımız karşısında sus pus kalıyorlar. Sonra da başka konularda bize iftira atmak için var güçleriyle çalışıyorlar" dedi.

Milletin refah düzeyinin nasıl artırılabileceği üzerine "kafa yormalarının daha iyi olacağını" söyleyen Unakıtan, "Bu yolla millete çok daha iyi hizmet ederler. Ama bir türlü yapmıyorlar, ne yapalım bu da bizim problemimiz değil" diye konuştu.

Unakıtan, Petkim'i devralmaya hazırlanan ortak girişim grubunda yer alan Turcas'a ihale yasağı getirildiğine işaret edilerek, bunun hukuki bir sorun teşkil edip etmeyeceği ve konudan daha önce haberleri bulunup bulunmadığının sorulması üzerine, kendilerinin önüne ihale komisyonunun kararının geldiğini ve komisyon kararında böyle bir şeyden bahsedilmediğini, bilmediklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber