Akdağ: Sağlıkta Berlin duvarlarını yıktık

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2007 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta Berlin duvarlarını yıktıklarını söyledi.

Türk- İş 9. Bölge Temsilcisi Orhan Gözgeç'i ziyaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Akdağ, sağlıkta dönüşüm programı kapsamında radikal kararlar alıp, uygulamaya soktuklarını ifade etti.

Kendi iktidarları öncesinde ülkede sağlık hizmetlerinden işçi, memur, Bağkur'lu hasta ayrımı yapıldığına vurgu yapan Bakan Akdağ, gerçekleştirdikleri icraatlerle sağlıkta Berlin duvarlarını yıktıklarını söyledi.

Kayseri'de geçmişte yaşanan bir olaydan örnek veren Sağlık Bakanı Akdağ, "Bu ülkenin neredeyse yarısı işçi ve yakınından oluşuyor. Yıllarca işçilerimize sağlıkta ayrım muamelesini reva gördüler. Bunu reva görenler, sistemi değiştirdiğimizde şamata kopardı. Onları dinlemedik. Yapılmasını gerekeni yaptık. Berlin duvarılarını yıktık arkadaşlar. Bakın Kayseri'de bir devlet hastanesi ve SSK hastanesi vardı yanyana geçmişte. Bu 2 hastane arasına birkaç metrelik duvar koymuşlar 'işçiler buradan geçemez' diye. Arkadaş herkes bu milletin evladı değil mi, devletin şefkatli kucağına ihtiyaç duymuyor mu? İlk işimiz bu duvarı yıkmak oldu. Berlin duvarı şeklinde bir zihniyet vardı o yıkıldı." diye konuştu.

Sağlıkta yaşanan dönüşümden bütün ülke vatandaşlarının iftihar etmesi gerektiğini belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin sağlıkta hizmet alımında birçok Avrupa ülkesinden önde olduğuna işaret etti.

Bakan Akdağ, "Vatandaşlarımız, sağlıkta birçok Avrupa ülkesinden daha çabuk hizmetlere ulaşabiliyor. Göreve geldiğimizde vatandaşın yıllda cebindeki paranın yüzde 30'u sağlığa gidiyordu. Şimde bu oran yüzde 19'a düştü." diye konuştu.

Yıllardır sağlık camiası olarak, doktorlar ve vatandaşlar olarak Türkiye'de doktor sayısının yeterliği konusunda yanıltıldıklarına da dikkat çeken Sağlık Bakanı Akdağ, ülkede önemli ölçüde doktor açığı yaşandığını dile getirdi.

Yüksek Öğretim Kurumu'nun, hükümetin doktor sayısı ve tıp fakültelerinin sayısının artırılması yönündeki taleplerine kör ve sağır kaldığını da iddia eden Akdağ, "Türkiye'de doktor sayısı çok yetersiz. Bu konuda maalesef YÖK taleplerimize kör ve sağır bir yaklaşımla yaklaştı. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde bu değişecek. Tıp fakültelerini ve doktor sayısını arttırmaya yönelik kararlılığımızı ortaya koyduk. Anayasal anlamda bu görev YÖK'ün. 80 milyon nüfuslu Almaya'da 350 bin civarında doktor varken bu sayı ülkemizde 100 bin." şeklinde konuştu.

BERLİN DUVARI

Doğu Almanya vatandaşlarının Batı Almanya'ya kaçmalarını önlemek için Doğu Almanya Meclisi'nin kararı ile 12 Ağustos 1961 yılında yapımına başlanan ve 46 kilometre uzunluğundaki duvar, 9 Kasım 1989'da Doğu Almanya'nın isteyen vatandaşların Batı Almanya'ya gidebileceğini açıklamasının ardından yıkıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber