Korkunç şüphe: Yolcuların cep telefonları açık mıydı?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2007 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, ceset torbalarından cep telefonu sesi geldiğini enkaz çalışmalarına katılanlardan duyduğunu belirterek, "Eğer uçak hareket halindeyken cep telefonları açıksa gerçekten büyük bir ihmaldir" diye konuştu.

Gerçeğin sonuna kadar araştırılacağını belirten Kurt, ölenlerin cep telefonlarına ait sinyal bilgilerinin incelenmesi ile gerçeğin açığa kavuşacağını dile getirdi.

AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, uçak kazasında ölenler için Isparta Ulu Cami'de düzenlenen cenaze töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Medyada kendi ağzından yayınlanan, "Düşen uçakta ölenlerin cep telefonları açıktı" iddialarını değerlendiren Kurt, birkaç cenazeden cep telefonu sesi geldiğini enkaz alanında çalışanlardan duyduğunu belirtti. Olayla ilgili resmi çalışmanın devam ettiğini hatırlatan Kurt, çalışmalar sona erdiğinde ve karakutu çözüldüğünde gerçeğin anlaşılacağını belirtti.

Yolcuların cep telefonlarını açık unutmuş olabileceğini yada uçak düşmeden hemen önce yakınları ile konuşmak için telefonlarını açmış olabileceğini kaydeden Kurt, "Böyle bir telefon çaldıysa ihmaldir tabii. Kazayı fark edip son bir defa ailesi ile görüşmek istemiş de olabilir. Olayı senaryo durumuna getirmek doğru değil. Uçak düştüğü anda cep telefonları açıktı diyebilecek bir bilgi şu anda elimizde yok. Bilgimde yok. Ben böyle bir iddia sahibi değilim. Böyle bir iddiaya sahip olan varsa çıkıp kendisi bunu açıklasın. Varsa bu sinyaller uçağı etkiler mi etkilemez mi onu da bilmiyorum." diye konuştu.

Cep telefonlarının uçak havadayken açık olup olmadığının yolcuların cep telefonu sinyal bilgilerinden ortaya çıkacağını belirten Kurt, "Öyle bir şey söz konusu ise benim telefonum benim üzerime kayıtlı. Yani o alanda böyle bir sinyal gönderildiyse bu sinyal tespit edilebilir. Bunların hepsi ortaya çıkar. 57 tane insan öldü, 'bu bir kazadır' diye örtülecek değil. Bunlar araştırılacaktır. Benim yapacağım bir açıklama sorumsuzluk addedilir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber