Öğretmenlerin Branş Değişikliğine İlişkin Başvurular, 01-30 Eylül Tarihlerinde Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin branş değişiklik işlemlerine ilişkin olarak genelge yayımlamıştır. Söz konusu bu genelgeye göre, adaylıkları kaldırılmış olan öğretmenler, il içinde olmak üzere branş değişikliği başvurusunda bulunabilecektir. Alan değişikliği isteğinde bulunan öğretmenlerin isteklerinin işleme alınabilmesi için atandıkları alanda fazlalık, atanacakları alanda ise norm kadro açığının olması ve bu alanda görevlendirilmiş olmaları gerekmektedir. Bu konuya ilişkin Genelgenin tüm metni için tıklayın.

Haber Giriş : 07 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber Gönderen: Müfettiş
Kurumu: Milli Eğitim Bakanlığı

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

SAYI : B.08.0.PGM.0.23.10.00/67797 01.09.2004

KONU : 2004 Yılı Alan (Branş) Değişikliği İşlemleri

?????????.VALİLİĞİNE

(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

İLGİ: a) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği

b) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik.

c) Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 06.04.2004 tarih ve 30532 sayılı Genelgesi (2004/29) eki Öğretmenlerin 2004 Yılı Yer Değiştirme Kılavuzu.

d) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 12.07.2004 tarih ve 119 sayılı Kararı.

e) Aralık 1999 tarih ve 2507 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan ?Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Nitelikleri Seçimi Atama ve Yer Değiştirmelerine ilişkin Yönetmelik?

İlgi (c) Kılavuzda belirtilen takvime göre ilgi (d) Kararın 11'inci ve 14'üncü maddesi çerçevesinde, 01-30 Eylül tarihleri arasında alan değişikliği yapmak isteyen öğretmenlerin başvuruları alınacaktır.

Bu kapsamda yapılacak başvurularla ilgili iş ve işlemlerde;

1. Mezun oldukları lisans düzeyindeki yüksek öğretim programına göre birden fazla alan öğretmenliğine atanabilecek durumda olanlar ile farklı alan öğretmenliğine atanmaya kaynak başka bir öğrenim tamamlayan ya da öğrenimine uygun alanı dışındaki bir görevi yürütmekte olan öğretmenler, öğretmenlikte adaylıklarının kaldırılmış olması koşuluyla İL İÇİNDE; 119 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararına göre belirtilen lisans öğrenimine uygun alanda, alanlarının değiştirilmesini isteyebileceklerdir.

2. Atamasına esas yüksek öğretim programı dışındaki lisans tamamlama, yüksek lisans ve doktora programına göre alan değişikliği teklifi yapılmayacaktır.

3. Alan değişikliği isteğinde bulunan öğretmenlerin isteklerinin işleme alınabilmesi için atandıkları alanda fazlalık, atanacakları alanda ise norm kadro açığının olması ve bu alanda görevlendirilmiş olmaları gerekmektedir.

4. Bu kapsamda yapılacak görevlendirmelerde ihtiyaçtan fazla başvuru bulunması hâlinde hizmet puanı üstünlüğüne göre, hizmet puanının eşit olması hâlinde ise öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olana öncelik verilecektir.

5. Öğretmenlerin intranet ortamında olmak üzere ?Alan Değişikliğine İlişkin Elektronik Başvuru Formu? doldurularak alan değişikliğine bağlı yer değiştirme başvuruları alınacaktır, formun ilgili bölümleri öğretmen, eğitim kurumu müdürü, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince imzalanarak bir bölümü öğretmene verilecektir.

6. Hizmet puanı ve norm kadro ölçüsüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda alan değişikliği uygun görülenlerin il millî eğitim müdürlüğünce intranet yoluyla ilgi (c) Kılavuz ekinde belirtilen http://personel.meb.gov.tr adresindeki ?Alan Değişikliği İçin Görevlendirme Onay Formu? doldurularak kayda alınacak, eğitim kurumunda görevlendirme ve onay işlemleri tamamlanacaktır.

7. Görevlendirme Onay Formu kayda alınan öğretmenin ?Alan Değişikliğine İlişkin Elektronik Başvuru Formu? il millî eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra valiliklerin teklifleri doğrultusunda atama birimlerince incelenerek onaylanacaktır. Başvurular sadece bu dönemde geçerli sayılacaktır.

8. Mezun oldukları yüksek öğretim programı itibarıyla alanı; Matematik, Fizik/Kimya/Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih/Coğrafya, İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri olanlardan yukarıdaki sıralamaya göre ilköğretim Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe, Sosyal Bilgiler ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanında görevlendirilmiş olanlar görevlendirildikleri alanda atanmak üzere alan değişikliği için başvuru yapabileceklerdir.

9. Bulunduğu eğitim kurumunda alan değişikliği ile ilgili onay işlemleri tamamlanan öğretmenlerin görevlendirildiği eğitim kurumunda alanındaki açık norm kadro kapalı gösterilecek ve bu norm kadroya atama yapılmayacaktır. Kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu dışında başka bir eğitim kurumuna alan değişikliği yapmak istediğini belirtenlerin istekleri de değerlendirilecektir.

10. Alan değişikliğine bağlı yer değiştirme işlemleri 08 Ekim 2004 tarihine kadar sonuçlandırılacak, görevden ayrılma ve başlama işlemleri en kısa sürede tamamlanacaktır.

11. Öğretmenlerin atandıkları yeni alanları bu görevlerine başlamış olmak kaydıyla İLSİS verilerine işlenecektir ve bundan sonraki iş ve işlemleri alan değişikliği sonrası belirlenen yeni alanlarında yapılacaktır.

12. Bakanlıkça PDF formatında düzenlenen atama kararnameleri internet yoluyla valiliklere gönderilecektir.

13. Sınıf öğretmenliği kadrosunda olup, Muhasebe Grubu ve İş Eğitimi (Ticaret) öğretmeni olarak alan değişikliği yapılmak üzere 340 sayılı TTK kararı doğrultusunda daha önce alındıkları hizmetiçi eğitimde başarılı olanların alan değişikliği, eğitim programından sonra gerçekleştirecektir.

14. Talim Terbiye Kurulunun 119 sayılı Kararının 7'nci maddesi kapsamında mezun olduğu yüksek öğretim programının gerektirdiği alan dışındaki bir alana atanmış ve atandığı alanda norm kadro fazlası olanların alanları itibarıyla belirlenen norm kadro içinde olmak kaydıyla valiliklerce görevlendirildikleri mezuniyetlerine göre kaynak oluşturdukları alan öğretmenliğine atamaları yapılacaktır.

15. Her türdeki Anadolu Liselerinin ilgi (e) Yönetmelik çerçevesinde öğretmen ihtiyacının giderilmesi hususunda; alan değişikliği ya da başka okul/kurumlardan bu kurumlara yapılacak başvurular için Bakanlığımızca ayrıca duyuru yapılacağından iller bu konuda da hazırlıklı olacaklardır.

16. Bu açıklama eğitim kurumlarında görev yapan tüm öğretmenlere imza karşılığında duyurulacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber