Mavi Hat'taki firari bürokrata GATA çıkışında gözaltı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Aralık 2007 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOLGA ŞARDAN Ankara Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, BOTAŞ'taki ihalelere yönelik başlattığı Mavi Hat operasyonu kapsamında umreye giderek kayıplara karışan bürokrat Muhammet Hüseyin Ayaydın, geçen perşembe gözaltına alındıktan sonra mahkemece tutuklandı.

Savcı Mehmet Tamöz'ün, BOTAŞ ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlattığı organize suç operasyonu kapsamında, "suç örgütü kurucusu" olarak adı geçen Ayaydın, yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma dosyasında suç örgütü yöneticisi olduğu iddia edilen İbrahim Selçuk'la bağlantılı olan Ayaydın'ın, operasyon sırasında umreye gittiği anlaşılmıştı.

Eski BOTAŞ İnşaat Dairesi Başkan Vekili olarak inceleme altındaki bazı ihalelerde komisyon üyeliği yaptığı ve yolsuzluğa karıştığı gerekçesiyle adı dosyada geçen Ayaydın, Türkiye'ye döndükten hemen sonra evde kaza geçirdi.

Evinin mutfağında bulunduğu sırada kızgın yağın dökülmesi sonucunda babasıyla birlikte yanarak yaralanan Ayaydın, Gülhane Askeri Tıp Akademis'nde (GATA) tedaviye alındı.

Ayaydın, başta ayak ve elleri olmak üzere vücudunun yüzde 13'lük kısmının yanması sonucu yaklaşık bir ay GATA'da tedavi gördü.

Tedavisi geçen perşembe tamamlanan Ayaydın, hastaneden çıktığı sırada Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı sivil ekipler tarafından gözaltına alındı.

KOM Şubesi'ne getirilen Ayaydın'ı, Savcı Tamöz bizzat sorguladı. Geceyi gözaltında geçiren ve dün sabah adliye çıkarılarak mahkemeye sevkedilen Ayaydın, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ayaydın hakkında, fesat karıştırılan ihalelerden rüşvet aldığı ve rüşvete aracılık yaptığı, aldığı rüşvetten bir bölümünden de bazı kişilere pay verdiği iddia edildi. Savcı Tamöz'ün, Ayaydın'ın banka hesaplarını incelettirdiği ve bazı şüpheli işlemleri mercek altına aldığı saptandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber