Alemdaroğlu kurtuluş yolları arıyor

Haber Giriş : 08 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Genel Kurulu'nun 'yargı kararlarını uygulamadığı' gerekçesiyle görevden alınması kararı verdiği ve dosyasını Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gönderdiği İÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, kurtuluş yolları arıyor.

Alemdaroğlu, kendisinden önce aynı iddialarla Cumhurbaşkanına gönderilen ve reddedilen Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç'un dosyasını emsal gösteriyor. Alemdaroğlu, soruşturma açılmadan ve ifadesi alınmadan dosyasının oylandığını, Genel Kurul gündeminde bulunmadığı bir sırada dosyanın ele alındığını ve üyelerin yeterince bilgilendirilmediği gerekçeleriyle dosyanın Sezer tarafından reddedileceği yorumunu yapıyor.

Ret kararı alınan Canoruç dosyasına 4 üye muhalefet şerhi koymuştu. Dört üyenin muhalefet şerhine dayanak olarak gösterdikleri hususlar, "Rektörün görevden alınması konusunun gündemde yer almamış olması", "Soruşturma açılmaması", "Delillerin yetersizliği" ve "bir üniversite rektörünün takdiri ifadelerle görevden alınamayacağı" şeklinde sıralanmıştı. Bu muhalefet şerhi ile Canoruç dosyasının bir kopyasını çıkartan Prof. Dr. Alemdaroğlu'nun, savunmasını Çankaya'ya yapma kararında olduğu bildirildi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber