Devlet Bakanı Şimşek: 2008 yılı programında 398 tedbir öngörüyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2007 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, 2008 yılı programında 398 tane tedbir öngördüklerini belirterek, ''o tedbirlerin 262 tanesi yatırım ortamının iyileştirilmesine yöneliktir'' dedi.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve Dünya Bankası tarafından düzenlenen ''Türkiye: Yatırım Ortamının Değerlendirilmesi (ICA) Raporu'' toplantısında konuşan Bakan Şimşek, rapordaki tüm tespitleri dikkate alacaklarını söyledi.

Şimşek, Türkiye'deki yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların yeni olmadığını, bu çalışmaların 6 yıl önce başladığını ve bu süreçte de epey yol katedildiğini anlattı.

Yatırım ortamının iyileştirilmesinde dünyada çok çetin bir rekabet olduğunu ve Türkiye'nin bu konuda tek olmadığını dile getiren Şimşek, son birkaç yıldır önemli mesafeler katedildiğini, Dünya Bankasının bir önceki İş Ortamı Raporunda Türkiye'nin 91'inci sırada yer aldığını, 2006 yılı raporunda ise 34 basamak yükselerek 57. sıraya geldiğini aktardı.

Şimşek, ''57. sıra bizim için hiç de hoş bir konum değil, bu sadece bizim daha ne kadar çok iş yapmamız gerektiğinin bir ifadesidir'' dedi.

Önümüzdeki dönemde bu çabaların süreceğini belirten Şimşek, ''Bizim sağladığımız başarıda makro ekonomik ve politik istikrarın katkısı büyük olmuş. Ama bana kalırsa bunda özellikle kamu ve özel sektör işbirliğinin de katkısı büyük...'' diye konuştu.

Bakan Şimşek, ''Bizim 2008 yılı programımız var. O programda biz, 398 tane tedbir öngörüyoruz. O tedbirlerin 262 tanesi yatırım ortamını iyileştirilmesine yöneliktir'' görüşünü dile getirdi.

Bazı adımların ve tedbirlerin mali imkan, bazılarının ise idari imkan gerektirdiğini vurgulayan Şimşek, ''Önümüzdeki dönemde Başbakanlık Müsteşarıyla beraber özellikle gelir azaltmayan veya gider artırmayan adımlara ağırlık vereceğiz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber