YÖK Başkanı Özcan: Bütün yasaklar Üniversitelerden kalkacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2007 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, "İki vizyonum var. Bunlardan bir tanesi bütün yasakların üniversitelerden kalkması, ikincisi de üniversitelerin asli görevi olan bilimselliğe daha fazla önem vermeleri" dedi.

YÖK Başkanlığına dün atanan Özcan, bugün görevine başladıktan sonra basının karşısına çıktı. YÖK'ün Rektörler Komitesi ve Üniversitelerarası Kurul toplantılarının yapıldığı salona kısa bir açıklama yapmak üzere gelen Özcan, kameraların ve foto muhabirlerinin yoğun ilgisi üzerine bir süre beklemek zorunda kaldı.

Daha sonra açıklama yapan Özcan, "Hepiniz hoş geldiniz. İlginize çok teşekkür ederim. Bu ilk günüm. Henüz kurumu tanımış değilim. Bugün, yarın ve önümüzdeki zannediyorum iki haftayı kurumu tanımakla geçireceğim. Bir ön bilgim var ama buradaki arkadaşlarla bunları teyit edip ne olduğunu yakından, ilk elden öğrenmek çok daha iyi olacak" dedi.

Özcan, yapacağı çalışmalarda iki vizyonu olacağını belirterek, bunu şöyle anlattı:

"Bunların bir tanesi bütün yasakların üniversiteden kalkması, ikincisi de üniversitelerin asli görevi olan bilimselliğe daha fazla önem vermeleri. İndeksli yayınlardaki durumumuzu hepiniz biliyorsunuz. PISA sınavlarındaki durumu hepiniz biliyorsunuz. Hem üniversite öncesinde hem de sonrasında oldukça ciddi sorunlarımız var. Bu sorunları bir serbestlik ortamı sağlayarak bir de bilimselliği harekete geçirerek, ivme kazandırarak aşmaktır. Bu iş biraz maddi tarafı olan bir şey, araştırmacılarımızın olanaklarını artırırsak bunu yapabileceğimizi zannediyorum. Eğer bu iki sorunla baş edebilirsek zannediyorum ki üniversite camiası hem rahatlayacaktır hem de bilimsel yayınlarımızın sayısında gözle görülür bir artış ortaya çıkacaktır. Şu aşamada size söylemek istediğim şeyler sadece bunlar." Özcan, gazetecilere bir de "iyi haberi" olduğunu belirterek, "Bundan sonra bu kurumda ayda bir sizinle toplanıp buradaki faaliyetlerimizi size aktarmak ve sizden de görüş almak isteriz. Böyle olursa herhalde sizde haber bulmakla, haber araştırmakla uğraşmayacaksınız. Haberi kaynağından en doğru şekilde alacaksınız. Bunu yaparsak hem sizi rahatlatmış olacağız hem de kurumumuzu rahatlatmış olacağız" diye konuştu.

Bir gazetecinin, YÖK Başkanlığı'na atanmasının ardından çeşitli yorumlar yapıldığını anımsatarak, "AK Parti zihniyeti gibi bir yakıştırma da yapıldı size. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, Özcan, "Bu soruların hiçbirisine cevap vermeyeceğim. Baştan söyledim, sadece vizyonumun iki parçasını anlatmak için buraya geldim. Ama ilk toplantımızda bütün bu konuları tartışabiliriz" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber