Sağlık çalışanlarının 1 milyon 500 bin YTL'lik promosyon sevinci

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2007 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Devlet Hastanesi ile özel bir banka arasında çalışanların maaşların bu bankadan almaları halinde hastaneye ek poliklinik yapılmak üzere bağışlanan parayla poliklinik yapılmayınca bu para Özel İdare bütçesine aktarıldı. Sağlık çalışanları 1 milyon 500 bin YTL'lik parayı alabilmek için sürdürdükleri hukuk mücadelesini kazandı.

Türk Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı Ümit Turhan, Mersin Devlet Hastanesi önünde düzenlediği basın toplantısında promosyonun çalışanlara dağıtılması yönünde iki yıldır sürdürdükleri mücadele sonunda Mersin İdare Mahkemesi'ne açtıkları davayı kazandıklarını söyledi.

Banka antlaşmasından dolayı Mersin Devlet Hastanesi'ne verilen 1 milyon 500 bin YTL'nin poliklinik yapılmak üzere Özel İdareye aktarıldığını hatırlatan Turhan, "Bu paranın sağlık personeline dağıtılması yönündeki 25.12.2005 tarihinde başlattığımız girişimlerden bugüne kadar bir sonuç alamamıştık. Şimdi davayı kazandık. Bize bu paranın üstüne su için, bu parayı alamazsınız, siz yanlış dava açtınız, insanları oyalıyorsunuz diyenler mahkeme sonucunu gördüklerinde ne diyecekler bilemiyorum." dedi.

Bankalar tarafından verilen promosyonlar çalışanların maaşları ile ilgili bir işlem sonucu ortaya çıktığından bu promosyonların çalışanlara dağıtılması gerektiğini defalarca söylediklerini ifade eden Turhan şöyle devam etti: "Hiç bir banka durup dururken kurumlara promosyon vermemektedir. Bizde buradan hareketle alınan promosyonun çalışanlara dağıtılması için 25.12.2005 tarihinde dilekçe topladık. Bu dilekçelerle birlikte hastane idaresine başvurduk. Hastane idaresi de bu başvurumuzu Sağlık Bakanlığına gönderdi. Sağlık bakanlığı vermiş olduğu görüşte ise 'Bankalar tarafından verilen promosyonun personelin maaşları ile ilgili bir işlem sonucu ortaya çıktığından dolayı sosyal adalet açısından eşit şekilde personele dağıtılması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Ama bu görüşe rağmen promosyon çalışanlara dağıtılmadı. Bu görüşü aldığımızı öğrenen gerek ilimizdeki kurumlar gerekse başka illerden arayanlar bu görüş doğrultusunda promosyonları çalışanlara dağıttı. Türkiye genelinde emsal olduğumuz bir görüşten ne yazık ki bizler yararlanamadık." şeklinde konuştu..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber