ÖSS birincisi söz verilen otomobili mahkeme kararıyla alıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Aralık 2007 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde, 2006 yılında yapılan ÖSS'de ?Eşit Ağırlık 2' puan türünde 379.598 puanla birinci olan ve kazandığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim gören Eren Karaaslan, sınava hazırlandığı özel dershanenin kendisine söz verdiği ancak yerine getirmediği armağan otomobilin bedelini mahkeme kararıyla aldı.

İskenderun 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında Eren Karaaslan'ın avukatlarından Haydar Gökpınar hazır bulundu. Avukat Gökpınar, müvekkilinin bir dershanenin İskenderun Şubesi'nde ÖSS'ye hazırlandığını, dershanenin genel müdürlüğü ve şube yönetiminin derece yapan öğrencilere 2007 model ?Peugeot 307' marka otomobil armağan etme sözü verdiğini, bununla ilgili afişler bulunduğunu, Karaaslan'ın birinci olmasına rağmen bu sözün yerine getirilmediğini belirtirken otomobilin ya da bugünkü değeri olan 34 bin 705 YTL'nin müvekkiline ödenmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Karagöz, talebi haklı bularak Eren Karaaslan'a vaat edilen otomobilin değeri olan 34 bin 705 YTL'nin ödenmesine karar verdi.

UA(YE/İD) (FOTOĞRAF)

Otomobil sözünü şube vermiş

HAKKINDA dava açılan dershanelerin Genel Müdürü Kaya Aydın, otomobilin armağan edilmemesi nedeniyle açılan davayla ilgili yaptığı açıklamada şöyle demişti:

?ÖSS'de derece yapan öğrencilerimizin başarılarını ödüllendirmek üzere her yıl Geleneksel Ödül Töreni düzenlemektedir. Bu yıl düzenlenen ödül töreninde de ÖSS'de birinci gelen öğrencilerimize 10 bin YTL para ödülü , ilk 100'e giren öğrencilerimize de diz üstü bilgisayar hediye edilmiştir. Genel Müdürlüğümüzün bu ödüller dışında hiçbir taahhüdü olmamıştır. Ancak, Franchise (isim hakkını kullanma) şubelerimizden biri olan Hatay şubesi kişisel olarak Hatay'dan birincilik derecesi alacak öğrenciye hediye olarak araba sözü verdiği bilgisi Genel Müdürlüğümüze iletilmiştir. Ancak verilen bu söz, tamamen kişisel olup, genel müdürlüğümüzü bağlamamaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber