Özel okulların 'sınav' ısrarı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2007 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Özel Okullar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Eyüboğlu, ?Özel Okullar Sınavı?nın uygulamaya sokulmasını istediklerini belirtti.

Eyüboğlu, sene sonunda son kez yapılacak OKS ve bu sene ilk defa 6. ve 7. sınıflara uygulanacak SBS'nin ardından, ?Özel Okullar Sınavı? yapılması taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı'na ileteceklerini bildirdi.

Eyüpoğlu, ANKA'ya yaptığı açıklamada, bu zamana kadar resmi olarak böyle bir talebi Bakanlığa iletmediklerini ancak sene sonunda ortaöğretim öğrencilerine uygulanacak OKS ve SBS'nin ardından bu konuyu gündeme getireceklerini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, 22 Kasım'da yapılan açıklamada ?Özel Okullar Sınavı?nın yapılmasının mümkün olmadığı?nın belirtilmesine rağmen, bu isteklerinin hala geçerli olduğunu hatırlatan Eyüpoğlu, ?Bu sene OKS son kez, SBS ise ilk defa uygulanacak. Yeni sınav sisteminin sonuçları ne olacak bilmiyoruz. O nedenle, sınav sonuçları belli olduğunda, yeni sınav sisteminin öğrenciler üzerindeki etkilerini değerlendireceğiz ve bu senenin sonunda ?Özel Okullar Sınavı? talebimizi Milli Eğitim Bakanlığı'na ileteceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber