Fuhuş çetesine yardım ettikleri iddiasıyla tutuklanan 5 polis memuruna tahliye

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'daki fuhuş çetesiyle bağlantıları olduğu ve operasyonlar öncesinde çeteye bilgi sızdırdıkları iddiasıyla tutuklanan 5 polis memuruna tahliye kararı çıktı. Duruşmada tanık olarak dinlenen bir polis memuru, çetenin lideri olduğu iddia edilen Şahin Z.'yi muhbir olarak kullandıklarını söyledi. Çetenin yurt dışından getirdikleri kadınları erkeklere pazarladığı ileri sürülüyor.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya; aralarında polis, avukat ve otel idarecilerinin de bulunduğu 40 sanık katıldı. Sanıklar ve avukatları suçlamaları kabul etmedi. Çeteye bilgi sızdırdığı iddiasıyla tutuklanan kadın polis Hava K.'nın avukatı Canan Soysal, müvekkili hakkında görevini kötüye kullanmaktan da dava açıldığını ancak beraat ettiğini söyledi. Hava K.'nın suçsuz olduğunu savunan Soysal, beraat talep etti. Diğer tutuklu polis memurları Şenol D., Ömer K., Yusuf D. ve Fatih Ş.'nin avukatları da müvekkillerinin örgütle bağlantısının bulunmadığını, çete tarafından bazı yabancı uyruklu kadınların Türkiye'ye girişlerinde yardımcı olmaları konusunda telefonda gelen istekleri geri çevirdiklerini savundu.

Duruşmaya tanık olarak çağrılan polis memuru H.D. çetenin lideri olduğu iddia edilen Şahin Z.'yi 6-7 yıl öncesinden tanıdığını, o tarihlerde muhbir olarak kullandıklarını ve Şahin Z.'nin sanık polis Şenol D. ile kendisine bilgiler aktardığını, bu bilgiler doğrultusunda da operasyonlar yaptıklarını söyledi. Sanık polis Fatih Ş.'nin avukatı Kadir Küçüktemel de, müvekkilinin Şahin Z.'yi muhbir olarak kullandığını ifade etti.

Çete lideri olduğu ileri sürülen Şahin Z.'nin avukatı Funda Duygun da savunmasında, ortada örgüt bulunmadığını, insan ticareti suçu unsurlarının da bulunmadığını savundu. Duygun, davanın mağdurları yabancı uyruklu kadınlara yönelik bir zorlama ve tehditin bulunmadığını da ileri sürdü.

Savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, mevcut delil durumunu gözönüne alarak tutuklu 5 polis memurunun tahliyesine karar verdi. Diğer sanıklar için istenen tahliye taleplerini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

-FUHUŞ OPERASYONU-

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Masası ekiplerini 26 Nisan 2007 tarihinde eşzamanlı olarak Bakırköy, Kumburgaz, Fatih, Silivri ve Maltepe'de 9'u otel 25 adrese bin polisin katılımyla sabaha karşı operasyon düzenlemişti. Düzenlenen baskınlarda 35 kişi gözaltına alınırken çeteyle bağlantısı olduğu iddiasıyla Atatürk Havalimanı'nda 3, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 1, Bayrampaşa'da 1 ve Avcılar'da da 1 polis memuru yakalanmıştı. Fuhuş yaptıkları belirlenen yabancı uyruklu 163 hayat kadını da gözaltına alınmıştı. Polis memuru Hava K.'nın para karşılığında çeteye bilgi sızdırdığı iddia edilirken, diğer polislerin de çeteye yardım ettikleri ileri sürülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber