PTT: Vatandaş, Kurban Bayramı ve yılbaşı gönderilerini erken postaya versin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2007 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Başmüdürü Mahmut Akbal, yaklaşmakta olan Kurban Bayramı ve yılbaşı nedeniyle posta trafiğinde büyük artış yaşandığını söyledi. Akbal, yoğunluk karşısında her türlü tedbiri aldıklarını kaydetti.

Düzenlediği basın toplantısında hazırlıklara bir hafta önce başladıklarını vurgulayan Akbal, önlemlerin 7 Ocak 2008'e kadar süreceğini ifade etti.

14 PTT Merkez Müdürlüğü'ne bağlı 65 şube, 21 acenta ile 641 adet köyüde PTT hizmetlerinin verildiğini anlatan Akbal, bu birimlerde 672 personelin 30 adet idari, 26 kiralık, 144 adet motorsiklet ve 138 adet bisikletle çalışacağını bildirdi.

Vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak için mesai saatleri üzerinde titizlikle durduklarına işaret eden Akbal, bayramda Adana Çarşı, Cemalpaşa Merkez Müdürlükleri'nin cumartesi günleri de açık olacağını duyurdu.

PTT şubelerinde 80 ayrı işlem yapıldığını hatırlatan Akbal, özel sektör mantığıyla faaliyet gösteren her birimde döviz alımı yapıldığını ifade etti.

Tüm merkezlerde posta kartları, pul baskılı tabrik zarfları satışı yapıldığına değinen Mahmut Akbal, on-line ile daha ucuz bir şekilde anında havale alıp-veren otomasyon sistemlerinin kesintisiz hizmet verdiğini aktardı.

Kapıdan kapıya Alo 169 Post işlemlerinin devam ettiğini açıklayan Akbal, Acele Koli servislerinin başladığını ve gönderilerin en geç bir günde alıcısına teslim edildiğini söyledi. Dağıtım hizmetlerimiz bayram süresince aksamayacağını vurgulayan Akbal, vatandaştan beklentimiz, Kurban Bayramı ve Yılbaşı'nda postaya verecekleri özellikle tebrik kartları, paket ve koli gibi gönderilerini son güne bırakmamalarıdır. Aksi takdirde gişe önlerinde izdihamlar meydana geliyor. Adresin ayrılmaz parçası olan posta kodunun mutlaka yazılması gerekir. Ayrıca, PTT ile ilgili aksayan konuların 459 98 48/127 nolu telefona bildirilmesi halinde, gereken yardım yapılacaktır."

Kurumun bu yıl da kara geçtiğini bildiren Akbal, tüm PTT şubelerindeki iç donanımı yenilediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber