'Türban okulu' denilerek manşete taşınan okulun idarecileri, iddiaları yalanladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2007 16:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gaziosmanpaşa Özel Şefkat Eğitim Kurumları'yla ilgili olarak bir gazetede "İşte o kolej" manşetiyle duyurulan ve okulda kız öğrencilerin başörtüsüyle derse girdiği, sınıfta namaz kıldığı yönündeki iddiaların yer aldığı haber, okul yöneticileri tarafından yalanlandı. Okul yöneticileri, öğrencilerin ders saatleri içerisinde kesinlikle Milli Eğitim Bakanlığı esaslarına uygun olarak giyindiklerini belirtirken, öğrencilerin sınıflardaki görüntüsü de iddiaları yalanlar nitelikteydi.

TÜBİTAK'ın geçtiğimiz hafta düzenlendiği Ulusal Bilim Olimpiyatları ödül töreninde başörtüsüyle sahneye çıkarak ödül alan İlköğretim Öğrencisi Elif Büşra Doğan'ın öğrenim gördüğü Özel Şefkat Koleji, bugün "İşte O Kolej" manşetiyle bir gazetenin manşetinde yer aldı. Haberde, Büşra Doğan'ın okuduğu okulda neredeyse tüm öğrencilerin türban taktığı, kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda "haremlik selamlık" eğitim gördüğü ve sınıflarda namaz kılındığı gibi iddialar yer aldı. Okul içerisinde çekildiği iddia edilen fotoğrafların da yer aldığı haberde okulun adeta bir imam hatip lisesi görünümde olduğu savunuldu.

İddiaların basında geniş bir şekilde yer alması üzerine Özel Şefkat Eğitim Kurumları tarafından bugün bir açıklama yapıldı. Özel Şefkat Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi İsmail Müftüoğlu ve Şefkat Lisesi Müdürü Mustafa Yurduseven tarafından basın mensuplarına yapılan açıklamada, gazetedeki iddialar yalanlandı. Müftüoğlu, okullarının başarılarından çok böyle bir olayla gündeme gelmesinin üzücü olduğunu belirterek, eğitim kurumlarının açıldığı 1996 tarihinden bu yana kanunlar ve yönetmeliklere uygun hareket ettiğini söyledi. Ankara'da TÜBİTAK ödül töreninde bir olay cereyan ettiğini ve başörtülü bir öğrencinin ödül almak için sahneye geldiğini hatırlatan Müftüoğlu, " Milli Eğitim Bakanı öğrenci ve olayın sorumlusu yetkililerle ilgili işlem yaptıracağını söyledi. Bahse konu ödül töreniyle Şefkat Okulları'nın hiçbir alakası yoktur. O çocuk daha önce başka bir okulda okudu ve ödülü buradayken aldı. Ödül törenine de muhtemelen o okulun yetkilileriyle gitmiştir. Bizim hiçbir idarecimiz veya öğretmenimiz ödül törenine katılmadı" diye konuştu.

Özel okullar arasında sıkı bir rekabet olduğunu dile getiren Müftüoğlu, bazen aklı zorlayan provakatif hadiselerin bu yüzden meydana gelebildiğini söyledi. Okulun içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı esasları dışında bir görüntünün asla mümkün olamayacağını kaydeden Müftüoğlu, "Okul dışında başörtüsüyle ebeveynlerinin izniyle kapıya kadar gelebilirler. Başını servisle okula giderken ve gelirken örtebilirler. Ancak okulun başlama ve bitiş saatleri arasında okul içerisinde böyle bir görüntünün olması mümkün değildir." dedi. Haberde bir ihbar keyfiyetinin ve kokusunun olduğunu vurgulayan Müftüoğlu, "Diyelim ki bu haber doğrudur. Bunun faydası ve bu müessesenin zarara sokulmasının yararı kime? Burada çok kaliteli bir eğitim veriliyor. Yapmadığımız bir fiilden dolayı ceza çekiyoruz. İsteyen herkes okulu ve sınıfları her an gezebilir. Haberde yer aldığı gibi bir durumun söz konusu olmadığı görülecektir. Bahse konu haberle ilgili gerekli işlemleri de yapacağız, bu okul sahipsiz değildir" şeklinde konuştu.

Özel Şefkat Lisesi Müdürü Mustafa Yurduseven de, fotoğrafların kesinlikle okullarına ait olmadığını söyledi. Okulun dışında çekilmiş bir fotoğrafla ilgili kurumun suçlanamayacağını kaydeden Yurduseven, okulun içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliklerine aykırı bir giyimin söz konusu olamayacağını ifade etti. Okulun milli eğitim müdürlüğü ve müfettişlerce kontrol edildiğini de hatırlatan idareciler, böyle bir durum söz konusu olsa ortaya çıkacağını dile getirdi

Basın mensuplarının "Bu fotoğraflar okulda çekilmemiş mi? Fotoğraflardaki sınıflar bu okula ait değil mi?" şeklindeki sorularına ise yöneticiler, "Hiçbir öğrencinin yüzü görülmüyor. Tabi ki sıralar ve öğrencilerin formaları bizimkine benziyor. Ancak provakatif olarak bu tip kıyafet ve sınıflar da hazırlanmış olabilir" dedi.

Bu arada, basın toplantısı sonrasında okulu gezen gazeteciler, başörtülü öğrenciler ve öğretmenlere rastlamadı. Teneffüslerde neşe içinde oynayan öğrencilerin hiçbirinin başörtüsü takmadığı görüldü. Sınıfları gezen gazeteciler ders sırasında da başörtülü bir öğrenci ve öğretmen göremezken, erkek ve kız öğrencilerin de yan yana oturduğu gözlendi. Okullarının gazetelerde başarılarından dolayı değil de bu şekilde yer almasının kendilerini üzdüğünü belirten öğrenciler ise, "Dışarıda ve servis içinde arkadaşlarımızdan başörtüsü takanlar var. Ancak okul kapısından girildiği andan itibaren başörtülerini çıkarıyorlar. Gazetedeki iddiaların hiçbirine şahit olmadık" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber