İntihar eden öğretmenin mektubu çeteyi çökertti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Aralık 2007 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MERSİN'de kendini asarak yaşamına son veren öğretmen 43 yaşındaki Nurettin Tüylü'nün ?Tefecilerin eline düştüm' diyerek bıraktığı mektubu çeteyi çökertti. Tüylü'nün ölmeden önce kendisine silah zoruyla 50 bin YTL'lik senet imzalattığını iddia ettiği çete üyesi 9 kişi tutuklanırken 1 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nda görev yapan öğretmen Nurettin Tüylü, 15 Eylül'de oturduğu Tozkoparan Mahallesi'ndeki evinin merdiven boşluğuna kendini iple asarak yaşamına son vermişti. 4 çocuk babası Tüylü'nün bıraktığı intihar mektubunda, kredi kartı borçlarını kapatmak için borç aldığı tefecilik yapan kişilerin kendini Soğucak'ta bir bağ evine götürüp kafasına silah dayayarak 50 bin YTL'lik senet imzalattığını, şahısların tamamının silahlı olduğunu, bu kişilerin bu amaçla kendisi gibi yeni kurbanlarının olduğunu ileri sürmüştü. Bazı isimlerin de verildiği intihar mektubu üzerine soruşturma başlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, söz konusu kişileri takibe aldı. Çetenin, senet imzalattığı 3 kişiyi daha saptayan polis, çete üyesi oldukları ileri sürülen merkez Dalakderesi Köyü muhtarı Refik Özel, R.A., A.B., T.K., M.Z.A., İ.A., İ.H.A., S.A., P.A. ve H.İ.U.'yu gözaltına aldı. Bu şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada ise 2 ruhsatsız tabanca, toplam 64 bin YTL değerinde 13 çek, 2 değişik kişilere ait 32 bin YTL'lik senet, 9 tapu senedi, not defteri ele geçti.

Sorgulamalarının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan P.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, diğer 9 zanlı ise tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber