Edebiyat meraklısı bir bürokrat

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Aralık 2007 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valiliği Basın ve Halkya İlişkiler Müdürü Nazır Şentürk, kamudaki ağır görevlerinin yanı sıra birçok kitaba imza attı

SULTAN UÇAR

BİR bürokratın kitap yazması, özellikle de kitabının başarılı olması sık rastlanan bir durum değil. İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü gazeteci yazar Nazır Şentürk'ün Babıali ve Sadrazamları isimli kitabı bu genellemeyi aşarak üçüncü baskısını yaptı.

İstanbul Valiliği'nin hizmet verdiği tarihi Babıali binasının başından geçen olaylar, yangınlar, baskınlar ve bu binada görev yapan 60 sadrazamın hayat hikayeleri ile yaşanan ilginç olayların anlatıldığı Babıali ve Sadrazamları kitabını Doğan Kitap yayımladı. Okuyucuların ve öğrencilerin yoğun ilgisini çeken kitap Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca kütüphanelere konulmak üzere alındı. Nazır Şentürk, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nca da uygun olduğunu, İstanbul İl Milli Eğitim Değerlendirme Komisyonu'nca da okullarda ve okul kütüphanelerinde bulundurulmasının uygun olduğunu da söylüyor. Valiliği ziyaret eden devlet büyüklerine ve konuklara kitabını imzalayarak sunduğunu da söyleyen Şentürk, ?Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Kültür Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay'ın, Valimiz Sayın Muammer Güler'i vilayette ziyareti sırasında imzalayarak kendilerine takdim ettim' dedi.

Babıali ve Sadrazamları'ndan sonra İstanbul Valileri kitabının yayına hazırlıklarını belirten Nazır Şentürk, bu kitap için yaklaşık 3 yıllık araştırma yaptığını belirtti ve bu araştırmada Roma-Bizans döneminde devlet yönetimi ve İstanbul, Osmanlı döneminde devlet yönetimi ve İstanbul'un vilayet oluşu, Osmanlı döneminde eyalet yönetimi ve vilayetler, İstanbul'un ne zaman vilayet olduğu, Osmanlı döneminde vali atamaları ve vali, günümüzde vali atamaları, valinin görev ve yetkileri, İstanbul şehreminleri ile İstanbul'da görev yapmış 23 validen hayatta olanların dokuzu ile yaptığı röportajların yer aldığını söyledi. İstanbul Valileri önümüzdeki günlerde baskıya girecek.

Babiali'de İstanbul'dan insan öyküleri ve çocuk hikayeleri yazan Nazır Şentürk daha önce yazmış olduğu Kırmızı Karıncanın Anıları isimli çocuk öykü kitabının satışından 10 bin YTL'nin Haydi Kızlar Okula kampanyasına bağışlandığını da belirtti. Şentürk, çocuk öykülerinden oluşan Sağır Kurbağa, Sevdalı Fare isimli çocuk kitabını da yayınevine teslim ettiğini de söylüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber