'Aman hocam ipimizi çekerler' sözünü özel kanallara veren bürokratlara soruşturma

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Aralık 2007 09:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

'İpimizi çekerler'e soruşturma

?Aman hocam ipimizi çekerler? sözünü özel kanallara veren bürokratlara Toptan'dan soruşturma

Çiçeği burnunda YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini uyardığına ilişkin sözlerinin yayınlanması, Meclis'te soruşturma konusu oldu. Toptan, konuşmaları kontrol etmeden özel kanallara servis eden bürokratlar hakkında soruşturma açtırdı.

YÖK Başkanlığı'na atanan Prof Yusuf Ziya Özcan, 14 Aralık'ta TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı makamında ziyaret etti. Toptan, göreve yeni atanmasından dolayı devletin zirvesindeki isimleri ziyaret eden Özcan'la basına kapalı bir görüşme yaptı. Ancak görüşmenin başında Anadolu Ajansı ve TBMM TV'nin görüntü almasına izin verildi. Meclis TV, Toptan-Özcan görüşmesinin görüntülerini özel kanallara gönderdi.

Kanal D ortaya çıkardı

TBMM TV'nin görüntülerini dikkatlice izleyen Kanal D editörleri, Toptan-Özcan görüşmesinde geçen diyaloğu çözdü. Toptan, zaman zaman eleştiriler konusunda Özcan'ın konuşma yapmasını isteyerek, ?Arada sırada bu konularla ilgili katılım için cevap da vermek lazım? dedi. Özcan'ın cevabı ?Aynısını konuştuk bunların. Sayın Cumhurbaşkanı tavsiye etti. Başbakan 'Aman hocam'dedi. 'Dikkat'dedi, 'Bir şey söylersin, ipimizi çekerler? oldu.

Soruşturma açıldı

Meclis Başkanı Köksal Toptan, ikili görüşmenin kontrol etmeden özel kanallara verilmesiyle ilgili soruşturma açtırdı. Toptan'ın talimatıyla, İletişim Daire Başkanlığı, TBMM TV Müdürlüğü ve görüntüleri çeken muhabir hakkında soruşturma açıldı.

Kabuller artık kapalı

Öte yandan Toptan'ın dünkü kabullerini basına kapalı gerçekleştirmesi dikkat çekti. Toptan dün ilk olarak bir süre önce yaşamını yitiren Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü'yü kabul etti. İnönü'nün, eşinin ölümünün ardından Meclis'te gerçekleşen tören ve destekleri nedeniyle teşekkür ziyaretinde bulunduğu öğrenildi.

Toptan daha sonra Meclis Kreş ve Gündüz Bakımevi'nin müdür ve öğretmenleri ile kreş öğrencilerini makamında kabul etti. Toptan'ın miniklerle tek tek ilgilendiği belirtildi. Çocukların Toptan'dan oyuncak istedikleri, Meclis Başkanı'nın da en kısa sürede bunu gerçekleştireceği sözünü verdiği ifade edildi.

Torunu da ziyaret etti

Toptan'ı dün ziyaret eden ?önemli bir konuğu? daha vardı, Japonya'dan gelen torunu Batuhan. Torunu ile Meclis kreşindeki çocukları tanıştıran Toptan, çocukların fotoğraf çektirme isteklerini de yerine getirdi.

YENİ BAŞKANDAN TARİHE GEÇEN GAF

Prof. Yusuf Ziya Özcan, YÖK Başkanı seçildikten sonra TBMM Başkanı Toptan'ı makamında ziyaret etmişti. Özcan'ın kameraların kayıtta olmadığını sandığı anda yaptığı konuşmalar gündeme damgasını vurmuştu. YÖK Başkanı, Başbakan Erdoğan'ın tavsiyesini Toptan'a aktardığı an Meclis TV tarafından farkına varılmadan diğer kanallara dağıtılmıştı.

Haber: Veli TOPRAK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber