DTP lideri Demitaş'ın 'tahlil' sonucu

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 26 Aralık 2007 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTP lideri Demirtaş'a ?sağlıklıdır' raporu

Askerliğe elverişli olup olmadığının tespiti için sağlık kontrolünden geçirilen DTP lideri Nurettin Demirtaş'a ?sağlıklıdır? raporu verildiği öğrenildi.

Almanya'dan Türkiye'ye dönüşünde havaalanında gözaltına alınan ve çıkarıldığı askeri savcılık tarafından ?sahte çürük raporu? aldığı gerekçesiyle tutuklanan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, sağlık durumunun tespiti için Beytepe Askeri Hastanesi'ne götürüldü.

Burada uzman doktorlardan oluşan bir heyet tarafından kapsamlı sağlık kontrolünde Nurettin Demirtaş'ın, herhangi bir sağlık sorununun olmadığı tespit edilerek, rapor düzenlendi.

DTP lideri Demirtaş'ın avukatının, söz konusu rapora itiraz edeceği öğrenildi.

Demirtaş, daha önce sivil savcıya verdiği ifadesinde 12 sene cezaevinde kaldığını, bu süreçte akciğer tüberkülozu geçirdiğini, bu nedenle Etimesgut Hava Hastanesi'nin kendisine çürük raporu verdiğini söylemişti.

?TUTUM BELGESİ' İÇİN İFADE VERDİ

Öte yandan, Sincan L Tipi Cezaevi'nden jandarma ekiplerince Ankara Adalet Sarayı'na getirilen Demirtaş, partisinin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi sonunda yayımlanan ?Siyasi Tutum Belgesi?nde yer alan ifadeler ve kongredeki konuşması nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

DTP Genel Başkan Yardımcısı Selma Irmak'ın da aynı soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Savcısı Kayral tarafından ifadesi alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber