AKP'li vekil bürokrasiye çattı

Haber Giriş : 11 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Hükümeti'nin Türk Ceza Kanunu'na (TCK) eklemek istediği zinayla ilgili madde, AK Parti Antalya milletvekilleri arasında da tartışmaya yol açtı.

AK Parti Antalya Milletvekili Burhan Kılıç, "Plajlarda zina yapılıyor" derken, Fikret Badazlı ise "Burhan kardeşim yanlış yapmış. Zina yasası çıkarsa turizme darbe vurur. Biz turistlerin namus bekçisi değiliz" dedi.

Badazlı, geçmiş hükümetler tarafından atanan bürokratlara da gönderme yaparak, "AK Parti'nin yükselişini kıskanıyor ve hizmetleri engelliyorlar" iddiasında bulundu.

AK Parti Hükümeti tarafından TCK'ya eklenmek istenen zina maddesiyle ilgili İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan AK Parti Antalya Milletvekili Fikret Badazlı,

"Antalya bölgesinin en büyük geliri turizm. Bu nedenle söz konusu yasanın turizme zararı olur. Bu denli tutucu, radikal perspektif yaklaşımla baktığımızda turizme kesinlikle zarar veririz. Turist buraya gezmek, eğlenmek, görmek için geliyor. Bazı turistlerde böyle arzularını tatmin etmek için tatile gidiyorlar ve bilmem ne yapıyorlar. Turizmin içinde bu tür olaylar olabilir.

Siz bunlara bir şekilde kısıtlama getirirseniz, bu çok tutuculuk mutlaka turizme zarar verecektir. Gelen misafirimizin namus bekçiliğini yapmak bizim görevimiz değil. Bizim görevimiz turistlerin mal ve can güvenliğini sağlamaktan ibarettir. Turist ne maksatla geliyorsa, o maksat içersinde aradığını bulup serbestçe tatilini yapabilmeli. Ancak yasaları zorlayan suç niteliği olursa Türkiye Cumhuriyeti yasaları neyi gerektiriyorsa o işlem gerekli merciler tarafından uygulanır" dedi.

"BÜROKRATLAR AK PARTİ'NİN ÖNÜNÜ KESMEYE ÇALIŞIYOR"

Alanya Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ali Darı, Antalya Milletvekili Fikret Badazlı'ya bir takım aksaklıklarla ilgili bilgiler verdi. Ali Darı, "Esnaf Halk Bankası'ndan kredi alıyor ve borcunu ödemeyince, banka o esnafın hakkı olan Kredi Kooperatifi'ndeki kredisine haciz getiriyor" dedi.

Bunun büyük haksızlık olduğuna dikkat çeken milletvekili Badazlı, "Bu olay hükümetin değil, kendini bilmez bürokratların işidir. Burada kıskançlık ve hasetlik var. Bu zihniyetteki bürokratlar, halka ve esnafa zarar veriyor. AK Parti kendi bürokratlarını kuramadı. Eski hükümetin kadroları hala devam ediyor. Biz bunları görevden alıyoruz, sağolsun yargı tekrar adamı yerine oturtuyor. Ben ne yapayım şimdi? Yaşadığımız ülkenin gerçekleri bunlar. Karayollarına malzeme istiyorum Orman İşletmesi vermiyor.

Devletin iki kurumu birbirine zorluk çıkartıyor. Siyasi irade değiştiyse, köşe başlarına kendi güvendiği bürokratları getirmek zorundadır. Ancak bu kadar doğal bir olay bize çok görülüyor ve yargı tarafından engelleniyor. Böylece siyasi irade vadettiği hizmetleri yapmakta gecikiyor. Bürokratlar gerçek manada AK Parti'nin hizmetlerini engelliyor. Benim yüreğimin sesi de bürokratlar engelliyor diyor" diye konuştu.

Mesut Yılmaz ve Cumhur Ersümer'in Yüce Divan'da yargılanmasıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Milletvekili Badazlı, "Hırsızlığın belgesi olmaz. Mesut Yılmaz, bakın göreceksiniz yargının bir kapısından girecek, öbür kapısından çıkacak. Kapalı kapılar ardında yapılan anlaşmaları nasıl ispat edilecek? Yargı bunu ispat edemez. Hukuk bulguyla karar verir. Mesut Yılmaz ve Cumhur Ersümer'i tekrar gönderdik. Peki ne olacak? Kusura bakmayın ama bu iki kişi aslanlar gibi aklanarak, bağırlarını açarak 'Gördünüz mü, suçum yokmuş' diyecekler. Olay bu" dedi.

internethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber