Sosyal güvenliğe yeni düzenleme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2007 18:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonunda, Anayasa Mahkemesinin iptal kararının ardından, yürürlüğü 1 Haziran 2008'e ertelenen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarının ilk 2 maddesi görüşüldü.

AK Parti Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan'ın başkanlığında basına kapalı toplanan alt komisyon, tasarının maddelerini görüşmeye başladı.

Komisyonda, MHP ve CHP'li milletvekilleri, tanımlar kısmında yer alan ''güncelleme katsayısı''nın, ''emekli aylıklarının hesabında TÜFE oranları ile gelişme hızının yüzde 25'inin toplamına bir tam puan eklenerek hesaplanması'' hükmünün değiştirilmesini önerdi. CHP'li ve MHP'li milletvekilleri, Anayasa Mahkemesinin yasayı iptal gerekçeleri arasında bu düzenlemenin de bulunduğunu belirterek, emekli aylıklarının hesabında, gelişme hızının tamamının dikkate alınması gerektiğini söylediler. AK Parti'li milletvekilleri, bu öneriye katılmadı.

Alt Komisyonda aynen benimsenen maddeye göre; emekli aylıkları, TÜFE oranları ile Gelişme Hızının yüzde 25'inin toplamına, bir tam puan eklenerek hesaplanacak.

Alt Komisyon, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in sunumunun ardından, çalışmalarına tasarının 2. maddesinden devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber