Meclis TV çalışanlarına soruşturma istendiği iddialarına yalanlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2007 16:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

MECLİS TV ÇALIŞANLARINA SORUŞTURMA İSTENDİĞİ İDDİALARINA YALANLAMA

Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın, yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı kabulündeki konuşmaların basına yansımasının ardından, bazı Meclis TV çalışanları hakkında soruşturma başlattığı iddialarına yalanlama geldi.

- TBMM İletişim Daire Başkanlığı, Toptan'ın soruşturma başlatmadığını belirterek ?tamamen televizyon müdürlüğü bünyesinde yönetici tarafından çalışanlarıyla ilgili Devlet Memurları Kanunu'na göre yapılan rutin bir idari işlemdir? açıklamasında bulundu.

Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın, yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı kabulündeki konuşmaların basına yansımasının ardından, bazı Meclis TV çalışanları hakkında soruşturma başlattığı iddialarına yalanlama geldi. TBMM İletişim Daire Başkanlığı, Toptan'ın soruşturma başlatmadığını belirterek ?tamamen televizyon müdürlüğü bünyesinde yönetici tarafından çalışanlarıyla ilgili Devlet Memurları Kanunu'na göre yapılan rutin bir idari işlemdir? açıklamasında bulundu.

TBMM İletişim Daire Başkanlığı yazılı bir açıklama yaparak, Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın bazı Meclis TV çalışanları hakkında soruşturma başlattığı iddialarını yalanladı. Bazı basın organlarında yer alan ?TBMM Başkanı Meclis televizyonu çalışanları hakkında soruşturma başlattı? şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

?Sayın Toptan'ın YÖK Başkanını kabulü basına kapalı gerçekleşmiş sadece arşiv tutmak amacıyla görüntü çekimi yapılmıştır. Televizyon müdürlüğünün basına kapalı gerçekleşen görüşmelerin görüntülerinin diğer basın ve yayın organlarına verilmesi ile ilgili esaslar bulunmaktadır.Bu esaslara uymayan personel hakkında gerekli işlemler her zaman yapılagelmektedir. YÖK Başkanının kabulü sırsında yapılan görüntü çekimi sonrası kurallara uyulmaması nedeniyle TV müdürü gerekli incelemeyi başlatmıştır. TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan'ın bu konuyla ilişkilendirilmesi doğru olmadığı gibi soruşturma başlatması da sözkonusu değildir. Tamamen Televizyon müdürlüğü bünyesinde yönetici tarafından çalışanlarıyla ilgili Devlet Memurları Kanunu'na göre yapılan rutin bir idari işlemdir.Konunun bu şekilde değerlendirilmesi, basına sansür şeklinde algılanmaması ve yorumlanmaması gerektiği düşünülmektedir.?


TBMM İletişim Daire Başkanlığı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, TBMM Başkanı Köksal Toptan ile görüşmesinde basına yansıyan sözlerinin ardından, Meclis TV Müdürünün, görüntü çekimi sonrası kurallara uyulmaması nedeniyle gerekli incelemenin başlatıldığını, bunun Devlet Memurları Kanununa göre yapılan rutin bir idari işlem olduğunu bildirdi.

TBMM İletişim Daire Başkanlığı, bazı basın organlarında yer alan, ''TBMM Başkanı, Meclis Televizyonu Çalışanları Hakkında Soruşturma Başlattı'' başlıklı haberler üzerine yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın 14 Aralık 2007 tarihinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı kabulünün basına kapalı gerçekleştiği, Meclis fotoğrafçısı ve TBMM TV kameramanın, her zaman olduğu gibi görüşmenin ilk 20 saniyesinde arşiv amaçlı görüntü aldığı anımsatıldı.

Meclis Başkanının basına açık görüşmelerinde, kabule katılamayan basın organlarına fotoğraf ve görüntü desteği sağlandığı ifade edilen açıklamada, TV Müdürü veya yetkilendireceği bir yöneticinin onayı dışında hiçbir biçimde görüntü ve materyal dağıtımı yapılmadığı vurgulandı.

YÖK Başkanı kabulünün, basına kapalı gerçekleştiği, sadece arşiv tutmak amacıyla görüntü çekimi yapıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Televizyon Müdürlüğünün basına kapalı gerçekleşen görüşmelerin görüntülerinin diğer basın ve yayın organlarına verilmesiyle ilgili esaslar bulunmaktadır. Bu esaslara uymayan personel hakkında gerekli işlemler her zaman yapılagelmektedir. YÖK Başkanının kabulü sırasında yapılan görüntü çekimi sonrası kurallara uyulmaması nedeniyle TV Müdürü gerekli incelemeyi başlatmıştır. TBMM TV Müdürlüğü, Meclis İdari Teşkilatı bünyesinde bir birimdir ve orada çalışanlar da 657 Sayılı Kanuna tabi devlet memurlarıdır.

TBMM Başkanı Toptan'ın bu konuyla ilişkilendirilinesi doğru olmadığı gibi soruşturma başlatması da söz konusu değildir. Tamamen Televizyon Müdürlüğü bünyesinde yönetici tarafından çalışanlarıyla ilgili Devlet Memurları Kanunu'na göre yapılan rutin bir idari işlemdir.

Konunun bu şekilde değerlendirilmesi, basına sansür şeklinde algılanmaması ve yorumlanmaması gerektiği düşünülmektedir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber