Doktoru vuran zanlı intihar etti; eşi ameliyatta ölmüş

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2007 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doktoru vuran zanlı intihar etti; eşi ameliyatta ölmüş

Doç. Dr. Necati Yenice, hastane bahçesinde vuruldu.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Dahiliye Kliniği Şefi Doç. Dr. Necati Yenice'nin silahla yaralanması olayının şüphelisi olduğu bildirilen kişi, kendisini tabancayla vurdu.

Alınan bilgiye göre, Zeytinburnu Gökalp Mahallesi 48. Sokakta oturan Tayfun E. kendisini evinde kafasından tek kurşunla vurdu. Ağır şekilde yaralanan Tayfun E., hastaneye kaldırıldı.

Tayfun E'nin eşi Sabahat E'nin, 12 Eylül 2007 tarihinde Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ameliyat sırasında öldüğü dile getirildi.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Dahiliye Kliniği Şefi Doç. Dr. Necati Yenice, hastanenin arka bahçesinde, poliklinik bölümüne yaya olarak gittiği sırada, bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Doç. Dr. Yenice, aynı hastanede ameliyata alındı.

Bir taksiyle olay yerinden kaçtığı ifade edilen saldırganı yakalamak için polis ekipleri çalışma başlattı.

TAKSİCİ POLİS TAKİBİNDE

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Dahiliye Kliniği Şefi Doç. Dr. Necati Yenice'yi silahla yaralayan saldırganın, kaçarken bindiği taksiden, polis operasyonu öncesi indiği anlaşıldı.

Doç. Dr. Yenice'yi, hastanenin arka bahçesinden poliklinik bölümüne yaya olarak geçerken silahla yaralayan saldırgan, bir taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı. Bunun üzerine harekete geçen polis, söz konusu taksiyi Kağıthane'de durdurdu.

Yapılan incelemelerde, siyah renkli mont ve gri renkli kot pantolon giydiği belirlenen sakallı saldırganın, yolda araçtan indiği anlaşıldı.

Polis, taksi sürücüsü ve aracı, polis merkezine götürdü.

Eşkali belirlenen ve bir hasta ya da hasta yakını olabileceği ifade edilen saldırganı yakalamak amacıyla polisin başlattığı çalışma sürüyor.

VALİ GÜLER VE CERRAH HASTANEDE

İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktoru Doç. Dr. Necati Yenice'nin hastanede silahlı saldırıya uğramasının ardından hastaneye gelerek yetkililerden Yenice'nin durum hakkında bilgi aldı.

Hastanede başhekiminden konuyla ilgili bilgi aşan Güler, yaptığı açıklamada, "Doktor Necati Yenice bu gün saat 09:10 sıralarından servisten çıkıp diğer birime geçerken silahlı saldırıya uğramıştır. Arkasından yaklaşan bir şahıs 3 el ateş etmiş, boynundan, batından ve sırt kısmından isabet almıştır. Derhal ameliyata alındı. Olaydan sonra 2 kişini ticari bir taksiyle kaçtığı tespit edildi. Yapılan çalışmalar neticesinde 2 şüpheli gözaltına alındı. Olayın sebebi üzerindeki çalışmalarımız büyük bir titizlikle sürüyor. Hangi sebeple olursa olsun bir sağlık çalışanının bu şekilde saldırıya uğramasını esefle kınıyoruz. Tüm hekim arkadaşlarımıza geçmiş olsun dilekleri iletiyorum. Olayın sebebiyle ilgili ileri sürülen bir hastanın hayatını kaybetmesi sonrası yaşandığı şeklindeki iddiayla ilgili şuan bir şey söyleyemem." dedi.

Başhekimlik önünde toplanan hastane çalışanları adına İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demir de, bir açıklama yaptı. Demir, "Meslektaşımız uğradığı hain saldırı sonucunda ölümle burun buruna. Hayati tehlikeyi atlatamadı. Şu an ameliyat devam ediyor." diye konuştu. Sağlık çalışanlarının bulunduğu ortamlar, saldırılarla birlikte endişeli bir hal almaya başladı. En son hafızalarda kalan Göksel Kalaycı ve benzer örnekleri daha hafızalardan silinmedi. Yetkililer sağlık alanında yaşanan problemlere adres olarak çalışanları göstermesi neticesinde adeta hedef haline geldi. Bu olay neticesinde Sağlık Bakanı ve Başbakan'ın kamuoyuna özür borcu vardır." şeklinde konuştu.

Necip Yenice'nin meslek arkadaşı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Klinik Şefi Yücel Şengül ise, "Şoktayım. 40 yıllık hekimim. Yenice, karıncayı bile incitmezdi. Son derece centilmen bir bilim adamıydı. Dualarımızla onun yanındayız. İnşallah kurtulacak. Bugün Necati, yarın ben. Eğer kurtulmazsa yaşanmaz olan bu mesleği bırakabilirim." dedi.



Doktora hastanede silahlı saldırı

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Dahiliye Klinik Şefi Doç. Dr. Necati Yenice, hastane önünde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Yenice, hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, sabah saat 09.30 sıralarında hastanenin arka bahçesinde meydana geldi. Doç. Dr. Necati Yenice, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Sol göğüs ve boyununa isabet eden 3 kurşunla yaralanan Necati Yenice, ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Saldırgan ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

Olayla ilgili araştırma devam ediyor.

Doktoru vuran kişi intihar etti

Bu sabah saatlerinde Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Dahiliye Klinik Şefi Doç. Dr. Necati Yenice'yi silahla vuran Tayfun E. isimli şahıs, intihar etti.

Eşi Sabahat E.'nin 12 Eylül 2007 tarihinde Doç. Dr. Necati Yenice tarafından kolon kanseri teşhisiyle ameliyat edildiği ve hastanın hayatını kaybetmesi üzerine Tayfun E.'nin silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber