4/C'liler zorunlu izne çıkartıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2007 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme sonucu işsiz kalan ve 5620 sayılı yasa ile 657 Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 4/C maddesine göre yılda 10 ay çalıştırılmak kaydıyla kamuda işe yerleştirilen işçiler 2 aylık zorunlu izne çıkartıldı.

İşçileri temsilen bir açıklama yapan 4/C mağdurlarından Mehmet Maç, ne memur ne işçi olduklarını belirterek görev tanımlarının yapılmasını istedi. Maç, 218 bin 733 geçici işçinin kamuda işe yerleştirildiğini ve kadro verildiğini dile getirerek şunları söyledi: "Ne yazık ki bizim konumumuzda olan 13 bin 800 kişi kadroya alınmadı. Yıllarca emek sarf ederek yetişen elemanlar şimdi çok farklı işlerde uğraşıyor. Elektirikçi, tornacı, marangoz, laborant gibi meslek dallarındaki elemanlar okullarda, adliyelerde paspas yapıyor."

Maç, maaşlarının 526 YTL olduğunu dile getirerek, yılda 10 ay çalışmaları, 2 ay sigorta primlerinin kendileri yatırması sebebiyle ellerine geçen aylık maaşın 385 YTL olduğunu kaydetti. Türk-İş'ten sorunlarına çözüm beklediklerini ifade eden Maç, "Türk-İş eğer isterse bizim sorunumuz çözülebilir" dedi. Sorunlarının çözülmesi için açlık grevi yapmayı planladıklarını ancak yaşa dışı oluşumların aralarına karışmasından endişe ettiklerini ifade eden Maç, bu sebeple bu eylemi ileri bir tarihe ertelediklerini altını çizdi.

Kendileri ile aynı işi yapan kişilerin yılın 12 ayı çalıştığını sözleşmeli memur ya da işçi statüsünde olduklarını vurgulayan Maç, "Biz ilgili yerlere; işçi sendikasına üye olmak istediğimizi bildirdik, işçi olmadığımızı söylediler. Memur sendikasına üye olmak istedik memur olmadığımızı söylediler. Siyasi partilere üye olabilir miyiz diye sorduk; bunun da mümkün olmadığını söylediler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber